Умєров: Крим - ключове поле бою за свободу України
Умєров: Крим - ключове поле бою за свободу України

Умєров: Крим - ключове поле бою за свободу України

Росія перетворила Крим на плацдарм для агресії проти українців, тому півострів є ключовим полем бою за свободу України.

Як передає Укрінформ, про це заявив у Фейсбуці міністр оборони України Рустем Умєров за підсумками четвертого саміту «Кримської платформи».

Відео: Рустем Умєров, Facebook

«Сьогодні взяв участь у саміті "Кримської платформи" під егідою Президента України. Для мене це не просто робоча зустріч чи можливість комунікації з міжнародними партнерами. Це моя особиста боротьба. Крим - мій дім, і щодня я, як і мільйони українців, відчуваю біль від російської окупації за свою державу і за наших людей на півострові», - написав Умєров.

За його словами, Росія використовує Крим для ракетних атак, перетворивши півострів на плацдарм для агресії проти України. «Тому Крим - це ключове поле бою за нашу свободу. І ми не зупинимося, поки не повернемо його додому», - додав він.

Як зауважив міністр, за останній рік завдяки далекобійній зброї Україна змінила баланс сил у Чорному морі й створила незалежний від Росії «зерновий коридор», через який пройшли понад п'ять тисяч суден.

«Ми знищили 24 російські кораблі, повернули контроль над островом Зміїний та перші у світі впровадили технологію «рою дронів» для протидії російському флоту. Наступний наш крок - забезпечення безпеки у всьому Чорноморському регіоні», - додав він.

Окрім цього, Умєров нагадав, що в межах зміцнення морських спроможностей на останньому Рамштайні Україна підписала з партнерами Коаліцію морських спроможностей. «Це надасть нам додаткову підтримку у захисті наших внутрішніх вод та інтересів України у міжнародних морських водах», - зазначив він.

Як наголосив очільник Міноборони, «наша мета залишається незмінною - повернути кожен клаптик української землі, включно sз Кримом».

«Наближаємося до цієї мети, зокрема, і завдяки таким зустрічам як Кримська платформа», - підсумував Умєров.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві відбувся четвертий саміт "Кримської платформи". Це ініційований Україною новий міжнародний консультаційно-координаційний формат.

Платформа спрямована на підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, відповіді зростаючим безпековим загрозам, посилення міжнародного тиску на Кремль, запобігання подальшим порушенням прав людини та захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети – звільнення Криму та повернення його Україні мирним шляхом.

Теги по теме
Крым
Источник материала
loader
loader