З 2025 року в’їзд до Британії стане платним
З 2025 року в’їзд до Британії стане платним

З 2025 року в’їзд до Британії стане платним

Наразі громадяни Бахрейну, Кувейту, Оману, Катару, Саудівської Аравії та Об’єднаних Арабських Еміратів повинні подати заявку на ETA перед в’їздом до Великобританії.

З 2025 року мандрівники, які в’їжджатимуть до Великої Британії без візи, будуть зобов’язані сплачувати збір розміром 10 фунтів стерлінгів. Про це у вывторок, 10 вересня, пише  з посиланням на міністерку внутрішніх справ Великої Британії Іветт Купер.

 

Вона зауважила, що нові правила передбачають розширення системи електронної авторизації подорожей (ETA), яка спочатку була запроваджена для громадян Катару, а тепер на всіх інших мандрівників, зокрема і громадян Європейського Союзу.

 

Збір стосуватиметься всіх відвідувачів, разом з немовлятами та дітьми, які не мають візи або дозволу на проживання, роботу чи навчання у Великій Британії.

 

Нині громадяни Бахрейну, Кувейту, Оману, Катару, Саудівської Аравії та Об’єднаних Арабських Еміратів вже зобов’язані подавати заявку на ETA перед в’їздом до Великої Британії. У листопаді ця вимога буде поширена на більшість інших країн, включно з США, але без європейців. До весни програма буде розширена на громадян Європейського Союзу.

 

Нові правила не поширюватимуться на громадян Ірландії.

 

“Вперше ми матимемо повне розуміння тих, хто подорожує до Великої Британії”, – заявила Купер.

 

Схеми безвізового режиму не є нововведенням. Система електронної авторизації подорожей ESTA у Сполучених Штатах, яка зараз коштує 21 долар і діє протягом двох років, була запроваджена ще у 2009 році. 

 

Велика Британія офіційно вийшла з Європейського Союзу у січні 2020 року.

 



Теги по теме
Великобритания Деньги Туризм
Источник материала
loader
loader