Астронавти SpaceX першими випробують «лазерний Starlink»
Астронавти SpaceX першими випробують «лазерний Starlink»

Астронавти SpaceX першими випробують «лазерний Starlink»

Ілон Маск підтвердив, що астронавти місії Polaris Dawn, які вже піднялися на висоту понад 1400 км, вперше протестують нові можливості супутникового зв’язку Starlink.

Polaris Dawn — перша місія, яка має випробувати лазерний зв’язок Starlink з використанням «Plug and Plaser» усередині корабля Crew Dragon для зв’язку з супутниками Starlink протягом всієї місії. SpaceX

Це перша місія Crew Dragon, яка використовуватиме мережу інтернет-супутників Starlink компанії SpaceX на низькій навколоземній орбіті та лазерний зв’язок Starlink. Астронавти спробують передати дані через мережу Starlink, використовуючи промені світла, а не традиційну наземну систему, таку як супутникова система ретрансляції даних стеження (TDRSS), використовувану NASA для зв’язку з космічними апаратами навколоземної орбіти.

У екіпажу всередині транспортного засобу встановлений маршрутизатор Wi-Fi з лазерною системою, яку вони називають лазером, що «підключається». Екіпаж пообіцяв якийсь сюрприз, пов’язаний з особливим посланням для світу, але не розкрив подробиці.

Раніше астронавти SpaceX Crew Dragon вже виявилися далі від Землі, ніж будь-яка людина за 50 років. Вони готуються до виходу у відкритий космос.

Источник материала
loader
loader