У сегменті овочесховищ найбільше запитів на зберігання цибулі
У сегменті овочесховищ найбільше запитів на зберігання цибулі

У сегменті овочесховищ найбільше запитів на зберігання цибулі

Аграрії запитують, як зберігати моркву, капусту без охолодження, проте найчастіше — про цибулю. Її можна зберігати у звичайному ангарі, але перед цим потрібно технологічно правильно підготувати в полі, просушити і зібрати. За браком професійних потужностей виробники цього року закладають цибулю в ангари, сараї та навіть склади для сої.

Про це AgroPortal.uaрозповів незалежний експерт зі зберігання плодоовочевої продукції Павло Булгаков. 

За його словами, питання цибулевих сховищ цього року дуже актуальне, незважаючи на те, що майже весь минулий рік для виробників цибулі був збитковим. Втім, з кінця квітня і до середини травня ціна різко підскочила до 28 грн/кг. Зберігати врожай до такого часу можна лише в професійному сховищі.

«Окрім цього, цибуля повинна мати певну кількість сухих розчинних речовин: до 10 одиниць за brix — це мала кількість, і така цибуля не підходить для довгострокового зберігання, 10-12 — середньострокове зберігання, більше 12 одиниць відповідають довготривалому зберіганню. І це лише один фактор, що впливає на тривалість зберігання, а їх доволі багато», — зазначає Павло Булгаков.

Він додає, що, заклавши вирощену цибулю до сховища, її потрібно добре просушити, а це можливо лише на професійних складах, яких бракує. 


Світлана Цибульська, AgroPortal.ua

Источник материала
loader
loader