4 ключові функції Android, які iPhone досі не має
4 ключові функції Android, які iPhone досі не має

4 ключові функції Android, які iPhone досі не має

Минуло 17 років з моменту, коли Apple представила перший iPhone, і досі цей смартфон залишається одним із найулюбленіших серед користувачів по всьому світу. Шанувальники серії цінують не лише його стильний дизайн, але й надійну апаратну частину.

Проте, незважаючи на високий рівень обладнання, є деякі функції, які Apple досі не впровадила. Хоча їх відсутність не є вирішальною для тих, хто вже звик до iPhone, більшість з них можна знайти в пристроях на Android. Навіть з появою деяких корисних оновлень у лінійці iPhone 16, нижченаведені функції Apple все ще ігнорує.

Швидка зарядка

Хоча Apple постійно покращує час автономної роботи своїх смартфонів, забезпечуючи можливість роботи більше одного дня на одному заряді, підхід компанії до зарядки не змінився. Потужність зарядних пристроїв iPhone 16 обмежена 25 Вт, за умови використання сумісного адаптера.

Деякі Android-пристрої також підтримують не дуже високу потужність зарядки: наприклад, телефони Samsung до 45 Вт, а Google — до 37 Вт. Проте OnePlus 12 пропонує зарядку на 100 Вт, а Xiaomi 14 Ultra — на 90 Вт, що робить повільну зарядку iPhone дедалі менш прийнятною. Apple побоюється, що швидке заряджання може негативно вплинути на стан акумулятора з часом, проте, деяке збільшення потужності могло б стати компромісом.

Екранний сканер відбитків

У 2017 році Apple відмовилася від фізичного сканера відбитків пальців на користь Face ID в iPhone X, і це було вдале рішення, яке дозволило збільшити розмір екрану без втрати біометричної безпеки.

Однак, незважаючи на те, що сканери під екраном стали стандартом для багатьох Android-пристроїв, Apple так і не додала таку функцію. Хоча багато смартфонів Android використовують оптичні датчики, ультразвукові варіанти в Samsung Galaxy S24 Ultra та Google Pixel 9 Pro XL працюють значно швидше і надійніше.

Крім того, бренди як Honor і Google впровадили технології розпізнавання обличчя, що достатньо безпечні для входу в банківські програми. Apple ж не пропонує нову версію Face ID або інший варіант біометричної аутентифікації.

Підтримка стілусу

Стів Джобс у своїй презентації iPhone критично висловлювався про стілус, назвавши його зайвим. Проте, у 2015 році Apple випустила власний стілус — Apple Pencil, який підтримує чутливість до натискання та розпізнавання нахилу.

Незважаючи на розвиток цієї технології, Apple Pencil досі сумісний лише з iPad. Наявність стілусу для iPhone, особливо для моделей на зразок iPhone 16 Pro Max, могла б стати суттєвим оновленням. Це могло б працювати за прикладом Galaxy S24 Ultra, де стілус вбудований у корпус пристрою.

Дисплей з високою частотою оновлення (у базовій та Plus версіях)

Хоча Apple впровадила екрани з частотою 120 Гц у моделях iPhone 13 Pro та 13 Pro Max, всі інші моделі, випущені після цього, мають частоту оновлення лише 60 Гц. Це означає менш плавне відображення під час прокручування чи ігор.

Вартість моделей iPhone 16 та iPhone 16 Plus, які не мають високочастотного дисплея, залишається досить високою. І це робить їх менш привабливими у порівнянні з багатьма бюджетними телефонами.

Хоча всі ці відсутні функції можуть засмучувати, вони навряд чи вплинуть на популярність iPhone 16, який залишається одним з найкращих на ринку завдяки низці інших очікуваних оновлень, включно з тими, які ще не з’явилися на Android-пристроях.

Источник материала
loader
loader