За наклеп на Бріжит Макрон оштрафували двох парижанок
За наклеп на Бріжит Макрон оштрафували двох парижанок

За наклеп на Бріжит Макрон оштрафували двох парижанок

Паризький суд оштрафував журналістку Наташу Рей та Дельфін Жегусс (більше відому у мережі як медіум Амандін Руа) на 13,5 тисяч євро за наклеп на дружину президента Франції.

Рей та Жегусс стверджували, що 71-річна Бріжит Макрон народилася чоловіком.

Як повідомляє The Guardian, у 2021 році Наташа і Дельфін опублікували на YouTube чотиригодинне відео, у якому заявили, що Бріжит Макрон народилася чоловіком, на ім’я Жан-Мішель Троньє (хоча так звуть брата Бріжит), а у 80-ті роки здійснила трансперехід. За їхньою версією, першого чоловіка Бріжит, Андре-Луї Озьєра, зовсім не існувало, а її діти насправді були народжені в шлюбі Жана-Мішеля з жінкою, котру звуть Катрін Озьєр. Тоді відео набуло чималого розголосу і зібрало понад 450 тисяч переглядів, але згодом було видалено.

На початку 2022 року дружина Емманюеля Макрона разом з братом та своїми трьома дітьми від першого шлюбу подали до суду, звинувативши авторок злощасного відео у втручанні в приватне життя та наклеп.

Зараз стало відомо, що суд зобов’язав Наташу Рей та Дельфін Жегусс виплатити по 8 тисяч євро на користь Бріжит і ще 5 тисяч євро її братові Жану-Мішелю за моральну шкоду. Правопорушницям також призначили умовний штраф у розмірі 500 євро.

Источник материала
loader
loader