/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F46e0edde3c4a60bf3f69ec61a1f18b1d.jpg)
Баклажанова ікра за бабусиним рецептом: додайте болгарський перець та помідори
Ікра з баклажанів – це страва, про яку знає кожна українська господиня. Саме осінній період найкращий для приготування закуски, тому що усі овочі соковиті та свіжі. Існує багато різноманітних варіантів, але найкращим залишається класичний, з болгарським перцем, цибулею та помідорами.
Ідея приготування смачної домашньої ікри з баклажанів опублікована на сторінці фудблогерки Дарини з ніком treskablog в Instagram. Саме за таким рецептом готувала бабуся кулінарки.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fec6b4c8218b5a8d3ce9349b841db4606.png)
Інгредієнти:
- баклажани – 2 шт.
- болгарський перець – 1 шт.
- цибуля – 1 шт.
- помідори – 500 г
Спосіб приготування:
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fb7d8c32e357e8ca3fc21d95d85eedb17.png)
1. Баклажани запекти або відварити.
2. Всі овочі, крім томатів, подрібнити.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F66a3f26fa895b09ffc78a9042ff68535.png)
3. Скласти в одну ємність.
4. Добре посолити.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fc69ba8220eba63b0eadeb9949f1649dd.png)
5. З томатів зняти шкірку і збити їх у блендері.
6. Додати томатну масу до решти овочів.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F10fb0b9b720f7bb782133511e41012a4.png)
7. Додати олію.
8. Добре перемішати і додати спеції за смаком.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Мариновані баклажани з гострим перцем
- Баклажани з соєвим соусом
- Мариновані баклажани за 5 хвилин

