Ікра з баклажанів – це страва, про яку знає кожна українська господиня. Саме осінній період найкращий для приготування закуски, тому що усі овочі соковиті та свіжі. Існує багато різноманітних варіантів, але найкращим залишається класичний, з болгарським перцем, цибулею та помідорами.
Ідея приготування смачної домашньої ікри з баклажанів опублікована на сторінці фудблогерки Дарини з ніком treskablog в Instagram. Саме за таким рецептом готувала бабуся кулінарки.
Інгредієнти:
- баклажани – 2 шт.
- болгарський перець – 1 шт.
- цибуля – 1 шт.
- помідори – 500 г
Спосіб приготування:
1. Баклажани запекти або відварити.
2. Всі овочі, крім томатів, подрібнити.
3. Скласти в одну ємність.
4. Добре посолити.
5. З томатів зняти шкірку і збити їх у блендері.
6. Додати томатну масу до решти овочів.
7. Додати олію.
8. Добре перемішати і додати спеції за смаком.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Мариновані баклажани з гострим перцем
- Баклажани з соєвим соусом
- Мариновані баклажани за 5 хвилин