Італія посилить підтримку у відновленні енергосектору України
Італія посилить підтримку у відновленні енергосектору України

Італія посилить підтримку у відновленні енергосектору України

Італія на різних рівнях посилюватиме підтримку України у відновленні енергосектору.

Про це йшлося під час зустрічі міністра енергетики України Германа Галущенка зі спеціальним представником міністра закордонних справ Італії з питань відбудови та стійкості України Давіде Ла Чечіліа, передає Укрінформ із посиланням на Міненерго.

«Ключовою темою розмови стали напрямки допомоги українському енергосектору в процесі відновлення після російських атак та його подальшого розвитку», - зазначають в міністерстві.

Так, Ла Чечіліа запевнив, що Італія посилюватиме підтримку України в цілому і, зокрема, українського енергосектору на різних рівнях – міждержавному, G7+, Європейського Союзу, а також на рівні приватних компаній.

Своєю чергою Галущенко зазначив, що наразі першочерговими є проєкти з розбудови розподіленої генерації, резервного живлення критичної інфраструктури та посилення захисту енергооб’єктів.

Учасники зустрічі обговорили питання розвитку відновлюваної енергетики, а саме сонячної генерації. Міністр подякував італійській стороні за участь у кампанії, яка реалізується за ініціативою Європейської комісії, щодо забезпечення сонячними панелями українських закладів системи охорони здоров’я.

Також сторони обговорили підготовку до конференції з відбудови, яка відбудеться наступного року в Італії.

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський обговорив із Головою Ради міністрів Італії Джорджею Мелоні відновлення української енергетичної системи та реалізацію Формули миру.

Теги по теме
Италия
Источник материала
loader
loader