Приватні астронавти SpaceX Polaris Dawn повертаються на Землю
Приватні астронавти SpaceX Polaris Dawn повертаються на Землю

Приватні астронавти SpaceX Polaris Dawn повертаються на Землю

Після п’яти насичених подіями днів у космосі, які включали перший в історії комерційний вихід у відкритий космос, екіпаж приватних астронавтів Polaris Dawn повертається на Землю. Якщо все піде за планом, капсула SpaceX Dragon Resilience — орбітальний дім для чотирьох людей протягом останніх п’яти днів — впаде в Мексиканську затоку біля узбережжя Драй-Тортугас, Флорида, у неділю, 15 вересня, о близько 3:36 ранку за східним часом (07:36 за Гринвічем), повідомляє SpaceX в оновленні.

Посадка ознаменує кінець Polaris Dawn, місії з демонстрації мобільності та функціональності нового скафандра SpaceX для позакорабельної діяльності (EVA), а також завершення першого в історії виходу у відкритий космос приватного громадянина.

Висвітлення повернення Polaris Dawn розпочнеться приблизно за годину до приземлення о 2:36 ранку за східним часом (06:36 за Гринвічем) і буде доступно на сторінці облікового запису SpaceX X і на сторінці місії SpaceX Polaris Dawn. 

Polaris Dawn стартувала на ракеті SpaceX Falcon 9 у вівторок (10 вересня) вранці з Космічного центру Кеннеді у Флориді. Очолює місію (і фінансує її) мільярдер-філантроп Джаред Айзекман. Ісаакман також керував Inspiration4 SpaceX у 2021 році, першим повністю цивільним польотом у космос, який також літав на капсулі Resilience Dragon SpaceX. Цього разу до Ісаакмана приєдналися пілот місії Скотт «Кідд» Потіт і двоє інженерів SpaceX, Сара Гілліс і Анна Менон, як спеціалісти місії.

Источник материала
loader
loader