Салліван анонсував "суттєвий" пакет військової допомоги Україні
Салліван анонсував "суттєвий" пакет військової допомоги Україні

Салліван анонсував "суттєвий" пакет військової допомоги Україні

Новий пакет допомоги, який повинен надійти до кінця вересня, анонсував радник із національної безпеки президента США Джейкоб Салліван під час 20-ї щорічної зустрічі YES у Києві.

США працюють над новим пакетом допомоги Україні

За словами Саллівана, наразі він щодня працює зі своєю командою, аби розв'язати питання стабілізації фронту в Україні.

Я щодня зустрічаюся зі своєю командою, щоб подумати про те, які засоби, які інструменти нам потрібно впровадити, щоб стабілізувати фронт, і переконатися, що наступальні дії росіян наражаються на жорсткий опір, а також що ми позбавляємо Росію можливості здійснити якийсь прорив, який би привів до стратегічних вигід від їхнього подальшого просування на сході,
– сказав Салліван.

Салліван вказав на проблеми з логістикою

Він додав, що затримки з постачанням – це питання не політичної волі, а питання розв'язання "важких і складних логістичних та оперативних питань".

Салліван запевнив, що США буквально знімають з конвеєра снаряди 155 мм калібру і доставляють їх на передову так швидко, як тільки можуть.

Як приклад він нагадав, що Штати прийняли рішення віддати Україні всі ракети для Patriot, які мали бути поставлені партнерам і союзникам у найближчі 12 місяців.

Я сказав: візьміть всі ці ракети, всі до єдиної, і надішліть їх до України... І якщо ви подивитеся на вартість цього, то це великі гроші з огляду на кількість, масштаб та інтенсивність цих поставок від початку війни. Я пишаюся тим, що ми зробили, але, як сказав зі сцени президент Зеленський, з огляду на те, з чим зіштовхнулася Україна, ми маємо робити більше та краще, і я з цим погоджуюся,
– заявив радник президента Байдена.

Він також нагадав, що у квітні цього року – перед тим, як у США ухвалили додатковий пакет фінансування України, – існувала широка стурбованість тим, що може статися крах лінії фронту.

Однак вже за кілька місяців українська оборона стала міцнішою в багатьох критично важливих місцях, а ЗСУ зробили сміливі та рішучі кроки, просуваючись уперед.

Теги по теме
США Оружие
Источник материала
loader
loader