Безбар’єрне дитинство: в Ужгороді відкрили майданчик для дітей з інвалідністю
Безбар’єрне дитинство: в Ужгороді відкрили майданчик для дітей з інвалідністю

Безбар’єрне дитинство: в Ужгороді відкрили майданчик для дітей з інвалідністю

Автором ідеї облаштування безбар’єрного дитячого майданчика став Благодійний фонд "Центр надії". На ньому встановлені спеціальні гойдалки та інше розвиваюче обладнання.

Що відомо про інклюзивний майданчик

Майданчик розроблений таким чином, щоб діткам з інвалідністю було зручно і безпечно гратись разом з усіма. Для цього тут облаштовані спеціальні гойдалки для дітей, що пересуваються на кріслах колісних та розвиваюче ігрове обладнання,
– поділилась проєктна менеджерка Карітас Чеської Республіки в Україні Наталя Мацькова.

Дитина на гойдалці

Інклюзивний майданчик для дітей в Ужгороді / Фото Ужгородської міської ради

Керівник благодійного фонду "Центр Надія" Надія Ревта зазначила, що з відкриттям цього майданчика в Боздоському парку діти з інвалідністю зможуть не лише прогулюватися, а й брати участь у розвагах разом з іншими дітьми.

Вона також додала, що перед початком підготовки проєкту провели голосування серед батьків дітей з інвалідністю, і саме ця локація була обрана завдяки своїй доступності та зручності.

Батьки та діти

Батьки та діти на інклюзивному майданчику / Фото Ужгородської міської ради

"Маленьким відвідувачам ГО "Неємія" та БО "СОС Дитячі містечка" підготували цікаву розважальну програму із аквагримом, мильними бульбашками, цукровою ватою та аніматорами", – мовиться у повідомленні.

Дитина з бульбашками

Дитина робить бульбашки / Фото Ужгородської міської ради

Майданчик передадуть на баланс комунального підприємства "Парк культури і відпочинку "Боздоський", яке буде відповідальним за його догляд та обслуговування.

Теги по теме
Люди
Источник материала
loader
loader