Для п’яти освітніх закладів Харківщини передали ще дев’ять інклюзивних шкільних автобусів
Для п’яти освітніх закладів Харківщини передали ще дев’ять інклюзивних шкільних автобусів

Для п’яти освітніх закладів Харківщини передали ще дев’ять інклюзивних шкільних автобусів

Транспорт, придбаний на умовах співфінансування, спрямують у громади Лозівського й Красноградського районів. Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«На Харківщині триває робота з відновлення шкільного автопарку. Першочергову увагу приділяємо громадам, де навчальний і виховний процеси відбуваються офлайн або у змішаній формі – робимо все, щоб забезпечити якісний підвіз дітей до закладів освіти та дитсадків. Сьогодні на потреби п’яти навчальних закладів у області передаємо дев’ять інклюзивних шкільних автобусів. Транспорт придбано за кошти державної субвенції – 26,4 мільйона гривень та кошти місцевих бюджетів громад – 5,7 мільйона гривень. Всього на придбання 21 шкільного автобуса до Харківщини було спрямовано 62,9 мільйона гривень державної субвенції. Першу партію транспорту для Лозівсього району і Пісочинської громади у кількості 12 одиниць передали у серпні. Дякуємо Міністерству освіти і науки України за увагу до Харківщини та підтримку у розвитку освітньої сфери в регіоні», – сказав Олег Синєгубов.

Вартість одного шкільного автобуса становить 3,57 мільйона гривень. Кожен розрахований на 19 пасажирських місць – 17 місць для сидіння школярів, включаючи 2 місця для дітей з обмеженою здатністю пересуватися, а також 2 місця для супроводжуючих осіб.

Відповідно до розподілу, дев’ять шкільних автобусів спрямують до п’яти навчальних закладів Харківщини, а саме: 2 одиниці транспорту – для Близнюківського ліцею; 3 автобуси – для Первомайського ліцею №3 «Успіх»; 2 автобуси – для Кегичівського ліцею; по одному автобусу –  для Наталинського та Зачепилівського ліцеїв.

Источник материала
loader
loader