Як у Telegram дізнатися інформацію про людину — допоможуть 5 ботів
Як у Telegram дізнатися інформацію про людину — допоможуть 5 ботів

Як у Telegram дізнатися інформацію про людину — допоможуть 5 ботів

З розвитком цифрових технологій комунікація між людьми стала набагато простішою і швидшою. Однією з найпопулярніших платформ для обміну повідомленнями став Telegram. Месенджер пропонує користувачам зручний інтерфейс для спілкування, а також ботів — автоматизованих програм із різноманітними функціями. Однією з останніх є можливість дізнатися інформацію про людину. Про те, які ТГ-боти здатні виконувати такі завдання, як вони це роблять та чи є пов’язані з цим ризики, — нижче в статті.

Основні можливості ботів для пошуку інформації про людину

Telegram-боти, які спеціалізуються на пошуку інформації про людину, можуть надавати різноманітні відомості. Для цього вони зазвичай використовують публічні джерела інформації або спеціалізовані бази даних. До основних функцій таких програм належать:

  1. Пошук профілів користувачів у соціальних мережах — Facebook, Instagram, LinkedIn тощо — за номером телефону або ім’ям.
  2. Аналіз телефонних номерів. Надання інформації про власників — ім’я, місце проживання, навіть фотографії.
  3. Перевірка електронних адрес. Знайти профілі, пов’язані з певним e-mail, або дізнатися, до яких акаунтів прив’язана пошта.

Деякі боти вміють відстежувати дії людини в інтернеті, проводячи моніторинг публікацій на форумах, коментарів на сайтах та інших слідів онлайн-активності.

Популярні програми для пошуку даних

Існує безліч ботів, які здатні знаходити різноманітні дані за допомогою тих чи інших алгоритмів. Аби дізнатися, як через «Телеграм» відстежити людину, варто детальніше розглянути можливості найвідоміших програм.

FaceLeak

Бот спеціалізується на пошуку людей за їхніми фотографіями. Використовує технологію розпізнавання облич, що дозволяє знаходити профілі в соціальних мережах та акаунти на інших інтернет-ресурсах. Використовуючи цю програму, можна легко знайти додаткову інформацію про людину, чиє фото у вас є.

InfoBaza

Позиціюється як автоматичний сервіс, що здійснює пошук людини за ПІБ, фотографією, телефонним номером, посвідчення водія, e-mail. Має власну базу даних, що містить близько 420 000 користувачів, 70 мільйонів номерів й 20 мільйонів українських електронних адрес. Перші сім запитів є безоплатними. Є VIP-пакет, що надає безлімітний пошук. Його можна або купити, або отримати, запросивши щонайменше 50 друзів.

ReverseThis

Ще один популярний бот, орієнтований на пошук відомостей за номером телефону. Використовує кілька баз даних і відкриті джерела, з яких збирає інформацію про власника мобільного. Може показати ім’я, фото, регіон проживання та навіть пов’язані акаунти в соціальних мережах.

PhoneInfo

Не знаєте, як знайти всю інформацію про людину за телефонним номером або хочете дізнатися, кому належить останній? Зверніться до цього боту. Він може надати деталі про власника номера, включно з ім’ям, обліковими записами в месенджерах та соціальних мережах.

OpenDataUA

Використовує код ЄДРПОУ для надання відомостей про компанію з реєстру, ПІБ, інформації про реєстрацію ФОП. Передбачено моніторинг судових справ. За ідентифікаційним кодом знаходить адреси об’єктів нерухомості, за додаткову плату можна отримати детальну виписку з реєстру. Також бот надає дані про автомобіль за номером: характеристики, дату реєстрації, інші транспортні засоби, оформлені на власника. За номером паспорта перевіряє наявність останнього в базах втрачених та анульованих документів.

Ризики використання ботів-пошуковиків

Програми для знаходження інформації корисні в багатьох випадках. Це потужні інструменти, які пропонують широкий спектр можливостей — від пошуку профілів у соціальних мережах до збору даних про телефонні номери та електронні адреси. Але питання щодо етичності їхнього використання залишається відкритим.

Перелічені боти працюють із публічними та законними джерелами даних, але є такі, що викликають сумніви. Тому перед тим, як дізнатись інформацію про людину за допомогою програми, слід впевнитися, що право на конфіденційність не порушується. Інакше ваші дії можуть бути розцінені як втручання у приватне життя. 

Источник материала
loader
loader