На думку вчених, цей колагеновий напій уповільнює старіння шкіри всього за кілька тижнів
На думку вчених, цей колагеновий напій уповільнює старіння шкіри всього за кілька тижнів

На думку вчених, цей колагеновий напій уповільнює старіння шкіри всього за кілька тижнів

Дослідження показало, що поєднання пептидів колагену та еластину в напої покращує зволоження шкіри, еластичність і зменшує зморшки у жінок молодого та середнього віку. Це говорить про те, що такі добавки можуть допомогти боротися зі старінням шкіри.

З віком рівень колагену та еластину в шкірі знижується, що призводить до в’ялості, тонких ліній і глибших зморшок. Ці зміни зазвичай викликані окисним стресом, запаленням і змінами активності ферментів.

Колаген є основним структурним білком позаклітинного матриксу сполучної тканини і відіграє позитивну роль у загоєнні, регенерації кісткової тканини та запобіганні старінню шкіри. Активні трипептиди колагену (CP), такі як Gly-Pro-Hyp (GPH) і Pro-Hyp (PH), показали ефективність у боротьбі зі старінням шкіри.

Вплив добавок колагену та еластину

Зокрема, добавки CPs і пептидів еластину (EPs) можуть відновлювати зморшки, прискорювати синтез колагену та діяти проти старіння. Однак, незважаючи на те, що олігопептидний колаген, CP і EP виявляють заспокійливу дію на шкіру та запобігають старінню, підтверджену в інших областях, їх комбінований ефект у боротьбі зі старінням досліджувався рідко.

У дослідженні, опублікованому в томі 1, випуску 2 Journal of Dermatologic Science and Cosmetic Technology , було залучено 70 добровольців з метою оцінити вплив перорального колагенового напою, що поєднує CP і EP, на здоров’я шкіри молодих і середніх вікових груп. жінки похилого віку.

Результати та висновки дослідження

«Учасників розділили на дві групи: одну приймали напій, багатий колагеном (комбіновані ефекти різних CP, включаючи трипептид), а іншу — групу плацебо», — ділиться провідний автор дослідження Шан Лу.

Порівняно з групою плацебо, група колагенових напоїв продемонструвала значне покращення гідратації шкіри, трансепідермальної втрати води, еластичності шкіри, вмісту колагену в шкірі, розміру пор, довжини зморшок, гладкості шкіри та зменшення шорсткості шкіри.

«Крім того, мас-спектрометрія продемонструвала значне збільшення компонентів ефективності колагену, включаючи рівні рН крові та GPH», — додає Лу.

Загалом результати дослідження підтверджують комбіноване використання CP та EP як дієтичних добавок для ефективної боротьби зі старінням шкіри молодого та середнього віку.

Источник материала
loader
loader