Рейтинг медійних агенцій за телевізійними бюджетами за перше півріччя 2024 року
Рейтинг медійних агенцій за телевізійними бюджетами за перше півріччя 2024 року

Рейтинг медійних агенцій за телевізійними бюджетами за перше півріччя 2024 року

Відновлення FMCG-клієнтів на ТБ змінює лідера серед топ-агенцій

Компанія Ocean Media Plus публікує проміжний рейтинг медійних агенцій телевізійного ринку України за бюджетами на телебачення, які містять пряму рекламу, медійне спонсорство й інтеграційне спонсорство за 6 місяців 2024-го з прогнозом до кінця року.

У рейтингу медійних агенцій за телевізійними бюджетами відбулась зміна лідерів. Так, фактично за перше півріччя і прогнозно за весь 2024 рік лідером стане агенція OMD Optimum Media (група OMD OM Group). Таке підвищення у загальному заліку лідерів відбулось через відновлення ТВ-активності більшості великих FMCG-клієнтів агенції. 

Ocean Media прогнозує, що агенція Star Up Plus завершить рік на другій сходинці рейтингу, а агенція Carat (група dentsu Ukraine) — на третій. Четверте і п'яте місця посядуть агенції Initiative (група RAZOM Group) та EssenceMediacom (група GroupM Ukraine) відповідно. 

Загальний перелік 17-ти медійних агенцій, сумарний білінг яких становитиме приблизно 97% телевізійних бюджетів на медіаринку України за підсумками 2024 року, має такий вигляд:

Рейтинг медійних агенцій за телевізійними бюджетами за перше півріччя 2024 року - Фото 1

Коментує Андрій Партика, президент Ocean Media Plus: «Ми живемо і працюємо під час третього року війни. Найкраща новина, що рекламний бізнес працює, клієнти працюють і навіть відсутність електроенергії в певні години не зупиняє нашу роботу. 

Рекламний ринок продовжує змінюватись. На телебаченні відбулось величезне відновлення категорії FMCG. Ми підрахували, що за перше півріччя 2024-го року, клієнти FMCG купили на 163% більше рейтингів, ніж за аналогічний період минулого року. Але ще досі це відновлення не повне, якщо порівнювати з довоєнними часами. Деякі клієнти, в результаті війни, можливо, зовсім підуть з ринку. 

І так, всі ці бурхливі процеси змінили лідера серед рекламних агенцій! На сьогоднішній день, топ агенцією на телебаченні стала OMD Optimum Media і за нашим прогнозом збереже свою позицію і за підсумками усього року. Серед інших учасників ринку великих змін у розташуванні не очікується, вони посядуть приблизно ті ж позиції, що й у 2023-му, якщо не відбудеться відміна заборони реклами бетингу і гемблінгу. Ми з обережністю прогнозуємо наступну половину року, але на мою думку, радикальних змін не повинно статись».

2024 Ocean Media Plus TV rank  — це рейтинг медійних рекламних груп та агенцій за телевізійними бюджетами (пряма реклама, медійне спонсорство, інтеграційне спонсорство) на всьому рекламному ринку України, який враховує факт за період січень — червень 2024 року та прогноз Ocean Media Plus за телевізійними білінгами на ринку до кінця року. 

Примітка — по агенціям Brand Booster та Global Media Group враховані винятково прямі угоди з рекламодавцями, а не загальна сума білінгу.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Источник материала
loader
loader