ШІ опинився в центрі дебатів Трампа і Харріс і створив багато мемів
ШІ опинився в центрі дебатів Трампа і Харріс і створив багато мемів

ШІ опинився в центрі дебатів Трампа і Харріс і створив багато мемів

У своїй першій і, ймовірно, єдиній дискусії Камала Харріс і Дональд Трамп сперечалися про штучний інтелект. Вони говорили про Китай, чіпи та «вітчизняні інновації». Країна дізналася, як Гарріс, Трамп та їхні союзники використовуватимуть штучний інтелект у своїх цілях або навмисно не використовуватимуть його.

Але справжні уроки були після цього. Інтернет-фурор через протистояння IRL виявив, що республіканці використовують ШІ для ілюстрації своїх політичних позицій. Демократи ні.

Створене штучним інтелектом зображення Дональда Трампа, який проводить кампанію перед котами. Ілюстрація: Дональд Трамп/Truth Social

Республіканці

Хвилювання республіканців щодо штучного інтелекту зосередилося на спростованій заяві їхнього кандидата. Під час дебатів Трамп сказав, що іммігранти з Гаїті в Спрінгфілді, штат Огайо, «їдять собак — люди, які прийшли, вони їдять котів». Твердження не відповідало дійсності. Модератори ABC перевірили його факти в режимі реального часу з інформацією від міського комісара з контролю за тваринами, який не отримував жодних дзвінків про такі жахливі злочини. Зараз іммігранти в місті стикаються зі справжнім насильством через неправдиву заяву.

За відсутності реальних зображень такого звірячого насильства Трамп і компанія звернулися до зображень, створених штучним інтелектом . Ще до того, як дебати почалися, Дональд Трамп-молодший опублікував у Twitter зображення свого батька верхи на гігантському коті з рушницею. Син експрезидента написав: “Врятуйте наших домашніх тварин!!!” Допис, опублікований Трампом-молодшим під час дебатів, говорить: «Вони знають, за кого вболівають сьогодні ввечері», і показує трьох котів і качку чи гуску, які спостерігають за протиборством кандидатів по телевізору.

Зображення мають характерний блиск матеріалу, створеного штучним інтелектом, що свідчить про те, що республіканці можуть використовувати генератор зображень ШІ Ілона Маска Grok. Midjourney і Dall-E від OpenAI просунулися далі цього дивного освітлення, але обидва також обмежують маніпуляції зображеннями публічних діячів для придушення дезінформації. Grok має небагато таких гарантій.

Через два дні після дебатів Трамп вскочив у той самий поїзд, що й його син. Колишній президент опублікував зображення себе в літаку в оточенні котів і гусей, зображення кота, що тримає табличку з написом «Камала ненавидить мене», і зображення його виступу на мітингу «Кішки за Трампа», все це на Truth Social і Facebook, де надзвичайно популярні зображення, створені штучним інтелектом.

Члени юридичного комітету Палати представників від Республіканської партії опублікували у Твіттері зображення Трампа, який обіймає тварин у воді, під підписом: «Захистіть наших качок і кошенят в Огайо!» Одне дивне зображення, опубліковане комітетом, з’єднує качок і котів у гібридних тварин, які плавають у ставку під червоно-біло-синім прапором, який може майоріти над островом доктора Моро. «Врятуйте їх!» комітет плаче. Ілон Маск приєднався, опублікувавши скріншоти дописів Трампа на Truth Social, які супроводжувалися смайлами, які плачуть і сміються, улюбленими мільярдерами. Генеральний директор X підтримав Трампа на пост президента та провів онлайн-захід з ним.

Источник материала
loader
loader