У Києві 16-річний хлопець спалив авто, яке журналісти купили для військових
У Києві 16-річний хлопець спалив авто, яке журналісти купили для військових

У Києві 16-річний хлопець спалив авто, яке журналісти купили для військових

Поліцейські Києва спільно зі Службою безпеки України затримали 16-річного студента щодо підпалу авто, яке журналісти придбали для військових.

Про це у Фейсбуці поінформував відділ комунікації столичної поліції, передає Укрінформ.

«Викрили зловмисника оперативники столичного главку поліції та Подільського управління поліції спільно з працівниками Служби безпеки України. Як встановили правоохоронці, 16-річний студент коледжу погодився виконати замовлення російських кураторів, приїхав з Черкащини до Києва, де планував вчинення злочину на замовлення. За це йому пообіцяли винагороду – 1000 доларів», - поінформували у поліції.

У Києві 16-річний хлопець спалив авто, яке журналісти купили для військових - Фото 1

За інформацією слідства, своєю ціллю фігурант обрав авто Кіа, яке придбали журналісти одного із інтернет-видань та планували найближчим часом передати військовій бригаді ЗСУ.

«Уночі порушник облив легкозаймистою сумішшю транспортний засіб та підпалив його, знімаючи свій злочин на відео, як доказ виконаної «роботи». За результатами проведених заходів оперативники поліції та СБУ затримали неповнолітнього палія.

У Києві 16-річний хлопець спалив авто, яке журналісти купили для військових - Фото 2

Примітно те, що обіцяні за злочин гроші куратори йому так і не надіслали», - зазначається у повідомленні.

У Києві 16-річний хлопець спалив авто, яке журналісти купили для військових - Фото 3

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури правоохоронці повідомили затриманому про підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України – перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період. Йому загрожує до восьми років ув’язнення.

У Києві 16-річний хлопець спалив авто, яке журналісти купили для військових - Фото 4

Як повідомляв Укрінформ, начальник поліціїКиєва Дмитро Шумейко заявив, що жоден із тих осіб, котрі скоюють підпали автомобілів військовослужбовців ЗСУ, не отримав усіх обіцяних російськими замовниками грошей.

Теги по теме
Киев Вооруженные силы Украины полиция
Источник материала
loader
loader