У Києві провели панахиду за Георгієм Гонгадзе та усіма загиблими журналістами
У Києві провели панахиду за Георгієм Гонгадзе та усіма загиблими журналістами

У Києві провели панахиду за Георгієм Гонгадзе та усіма загиблими журналістами

16 вересня у київському храмі Святого Миколи Набережного відбулася панахида за всіма загиблими журналістами.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу Національної спілки журналістів України.

Зазначається, що панахиду за загиблими журналістами з ініціативи НСЖУ відправив настоятель храму Святого Миколи Набережного протоієрей Стефан Яремчук біля могили вбитого 17 вересня 2000 року засновника «Української правди» Георгія Гонгадзе.

У Києві провели панахиду за Георгієм Гонгадзе та усіма загиблими журналістами - Фото 1 У Києві провели панахиду за Георгієм Ґонґадзе та усіма загиблими журналістами / Фото: Юлія Овсяннікова, Укрінформ

«Ми дивимося на ці світлини та згадуємо колег, які не лише віддали життя за вільну Україну, але й залишили по собі велику спадщину», – зазначив голова НСЖУ Сергій Томіленко.

Він наголосив, що таким чином спільнота теж говорить про важливість професії журналіста для майбутніх медійників, адже «їхній свідомий вибір боротися за свободу слова та інші виняткові демократичні цінності, наслідуючи полеглих колег».

«Росіяни чітко визначають журналістів як цілі воєнного наступу, нейтралізуючи незалежних журналістів і медіа вони хочуть занурити українців у бульбашку пропаганди. На жаль, журналісти втрачають життя», - сказав очільник НСЖУ.

Упродовж літії настоятель храму згадав кожного й кожну журналістку, які загинули з початку незалежності України: зокрема тих, хто віддав життя, доносячи правду про широкомасштабну російську війну.

Як повідомлялося, за даними Національної спілки журналістів України, з 24 лютого 2022 року щонайменше 97 журналістів, загинули внаслідок російської агресії проти України, із них 17 медійників – під час виконання професійних обовʼязків.

Источник материала
loader
loader