Українське агентство застрахувало перший інвесткредит від воєнних ризиків
Українське агентство застрахувало перший інвесткредит від воєнних ризиків

Українське агентство застрахувало перший інвесткредит від воєнних ризиків


Український комерційний банк видав кредит на закупівлю газотурбінного генератора, а ЕКА надало покриття на цю інвестицію

Експортно-кредитним агентством (ЕКА) України укладено перший договір страхування інвестиційного кредиту від воєнних ризиків. Про це повідомила перша віцепрем’єр-міністерка – міністерка економіки України Юлія Свириденко під час заходу “Економічна політика України. Відновлення під час війни”, передає Мінекономіки.

“Маємо конкретний кейс – український комерційний банк видав кредит на закупівлю газотурбінного генератора, а ЕКА надало покриття на цю інвестицію”, – зазначила вона.

Першою компанією, яка отримала страхування кредитного договору від воєнних ризиків, стала Флексорес – провідний виробник продукції для флексографічного і ротогравюрного друку в Україні. Компанія уклала інвестиційний кредитний договір з МТБ Банком за програмою Доступні кредити 5-7-9% для придбання міні-ТЕС.

Повідомляється, що як українські, так і іноземні інвестори можуть звернутися до ЕКА за захистом інвестицій за певних умов, зокрема якщо володіє понад 10% корпоративних прав у проєкті, інвестує у створення об’єктів чи інфраструктури для розвитку переробки та експорту, об’єкти інвестування розташовані в Україні, а товари, що експортуються, відповідають вимогам закону про стимулювання експортної діяльності.

Банк, який надає кошти для інвестування, може застрахувати свої ризики в ЕКА, за умови що позичальник – резидент України, надання кредиту пов’язане з інвестиціями в об’єкти чи інфраструктуру для розвитку переробки та експорту товарів (робіт, послуг) українського походження, об’єкти та інфраструктура, на створення яких надається інвестиційний кредит розташовані в Україні, а товари, що експортуються, відповідають вимогам закону про стимулювання експортної діяльності.

Раніше повідомлялося, що експортно-кредитне агентство України (ЕКА) починає приймати заявки на страхування інвестицій від воєнних та політичних ризиків.

Нагадаємо, Світовий банк застрахував від воєнних ризиків перші інвестпроєкти в Україні.



Источник материала
loader
loader