В Естонії зранку не працював сайт державного мовника
В Естонії зранку не працював сайт державного мовника

В Естонії зранку не працював сайт державного мовника

Порушення роботи сайтів пов'язують з проблемами, що виникли у постачальника послуг кібербезпеки Cloudflare

В Естонії вранці 16 вересня, виникли проблеми з доступом порталів  радіостанцій державного мовника ERR. Також виникли збої в роботі платформ Jupiter і Jupiter+,  зокрема на сторінках ETV, ETV2 й ETV+. Про це повідомляє портал ERR.ee.

Порушення роботи сайтів пов'язують з проблемами, що виникли у постачальника послуг кібербезпеки Cloudflare.

Департамент інформаційних систем Естонії (RIA) повідомив, що з 7:00 до 9:00 багато естонських вебсайтів не працювали.

За даними Служби обробки інцидентів RIA (CERT-EE), причиною збоїв була технічна проблема в центрі обробки даних компанії, що надає захист від атак DDoS.

У RIA додали, що немає жодних підстав підозрювати кібератаку.

Наразі роботу сайтів вже  відновили. 

Окрім того, у Латвії відбулася нова хвиля кібератак на державні сайти, яка хоч і уповільнила їхню роботу, проте не змогла повністю зупинити. На відміну від попередніх атак, цього разу хакери провели дослідження сайтів перед самою атакою, що дозволило їм діяти ефективніше.

Фото: ERR.ee

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги по теме
Эстония
Источник материала
loader
loader