В Україні побудують великий комплекс із переробки пшениці твердих сортів
В Україні побудують великий комплекс із переробки пшениці твердих сортів

В Україні побудують великий комплекс із переробки пшениці твердих сортів

Компанія «Західний Буг» розпочинає будівництво переробного комплексу з переробки пшениці м’яких та твердих сортів.

Про це розповів керівник проєкту «Млин та макаронна фабрика» компанії «Західний Буг» Володимир Бойчук у Facebook.

«Це буде перший в Україні проєкт такого масштабу з переробки пшениці дурум, який ми запустимо 2025 року», — зазначив він.

Згідно з повідомленням компанії, проєктна потужність млинів складатиме понад 75 тис. т на рік, що дозволить виробляти високоякісне хлібопекарське борошно, крупу для виробництва макаронних виробів.

Очікується, що асортимент комплексу налічуватиме понад 50 найменувань продукції. Макаронна фабрика на повну потужність виготовлятиме близько 50 тис. т різноманітної продукції на рік, зокрема традиційні макаронні вироби, макарони швидкого приготування з м'яких та твердих сортів пшениці та різної форми.


Для довідки: ПП «Західний Буг» засноване у 2003 році. Компанія займається вирощуванням сільськогосподарських культур, а також виробництвом та реалізацією насіння, надає послуги елеваторів та послуги агрохімічної лабораторії. На сьогодні «Західний Буг» обробляє близько 50 тис. га земель у Львівській, Волинській, Чернівецькій та Тернопільській областях. До структури компанії входять 10 рільничих підрозділів, три елеватори потужністю одночасного зберігання 88 тис. т, насіннєвий завод потужністю 200 т/доба, агрохімічна лабораторія, яка надає послуги аналізів ґрунту та води тощо.

Источник материала
loader
loader