Вибори у МОК: стало відомо, хто претендує на посаду нового голови організації
Вибори у МОК: стало відомо, хто претендує на посаду нового голови організації

Вибори у МОК: стало відомо, хто претендує на посаду нового голови організації

Міжнародний олімпійський комітет офіційно оголосив підсумковий список кандидатів на посаду нового керманича організації. Заявки приймали до 15 вересня, про це повідомляє МОК.

Хто претендує на місце нового голови МОК

Всього на посаду голови Міжнародного олімпійського комітету будуть претендувати сім кандидатів. Перший з них це голова Всесвітньої легкоатлетичної асоціації – Себастьян Коу.

До цього списку також увійшли Хуан-Антоніо Самаранч-молодший – перший віце-президент Міжнародної федерації сучасного п'ятиборства та голова комісії спортсменів МОК – Кірсті Ковентрі.

Президент Міжнародної федерації лижного спорту та сноуборду – Йохан Еліаш та президент Міжнародного союзу велосипедистів і глава НОК Франції – Давід Лаппартьєн.

Цікаво. Президент Польщі Анджей Дуда висловлював бажання очолювати Міжнародний олімпійський комітет. У зв'язку з тим, що термін каденції політика у руля країни спливає у 2025 році.

Закривають список кандидатів на посаду голови МОК президент Міжнародної федерації гімнастики – Морінарі Ватанбе та член виконавчого комітету МОК – принц Йорданії Фейсал аль-Хусейн.

Зверніть увагу! Редакція Спорту відкрила збір для захисників України на позашляховик та EcoFlow. Зробити свій донат та підтримати хлопців можна за посиланням. Автор найбільшого донату отримає у подарунок м'яч з автографом легенди українського футболу – Мирона Маркевича.

Детальніше читайте у телеграмі Спорт24.

Нагадаємо, що вибори нового голови Міжнародного олімпійського комітету відбудуться у Афінах з 18 до 21 березня 2025 року на черговій сесії організації. Дійсний очільник МОК Томас Бах участь у виборах брати не буде.

Источник материала
loader
loader