Apple AirPods 4: не відповідає завищеним очікуванням споживачів
Apple AirPods 4: не відповідає завищеним очікуванням споживачів

Apple AirPods 4: не відповідає завищеним очікуванням споживачів

Кардинальних змін у AirPods 3 не помітно . Apple продовжує налаштовувати форму та контури навушників для найкращої посадки, а зарядний чохол тепер менший, ніж будь-коли. (І так, цього разу у нього є роз’єм USB-C.) Але вони все одно виглядають як частина AirPods — і вони все ще лише білого кольору.

Більші зміни чекають всередині: вперше Apple пропонує дві різні версії звичайних AirPods. Обидва забезпечують однакову якість звуку, тож не переживайте про це. Кожен із них містить чіп компанії H2, який підтримує кілька нових функцій, які покращують якість звуку та чіткість голосового виклику. Вони також захищені від пилу та води за стандартом IP54. Базовий AirPods 4 коштує 129 доларів, а більш преміальна модель – 179 доларів. За додаткові гроші ви отримуєте кілька ключових оновлень, де головною особливістю є активне шумозаглушення.

Отже, почнемо прямо з цього. Наскільки добре ANC може працювати у відкритому дизайні, який не повністю прилягає до ваших вух? Це вже не перша спроба — Galaxy Buds 3 від Samsung також включили функцію шумозаглушення — і принцип роботи такий самий, як і AirPods Pro. Мікрофони на AirPods 4 аналізують ваше оточення та генерують шумозаглушення, щоб зменшити гучність навколишнього середовища. Але з іншими навушниками ANC допомагає природна шумоізоляція вкладишів. Тут це не так, тож ви повинні йти з реалістичними очікуваннями. Чудес не буває. AirPods Pro здатні значно ширше шумозаглушувати, крапка. Якщо вам потрібен приватний міхур спокою, AirPods 4 не принесе вас туди. 

Але я був щиро вражений тим, на що вони здатні . Якщо ви просто вставите AirPods 4 і ввімкнете шумопоглинання без відтворення аудіо, ви можете не бути вражені. Ви почуєте… ну, абсолютно все, але шум менш приголомшливий. ANC найкраще впорається з низькочастотними шумами з салонів літаків, міського транспорту та тих випадкових шумів у багатьох офісах. AirPods 4 навіть виконали досить чудову роботу, зменшивши гуркіт двигунів порома на пристані біля нашого офісу. 

Практична фотографія бездротових навушників AirPods 4 від Apple.
Дизайн було змінено, але він залишився схожим на AirPods третього покоління.

Ви завжди почуєте достатню кількість навколишнього звуку, якщо нічого не слухаєте, але коли починає звучати музика, саме тут ANC доводить свою цінність. Я виявив, що можу підтримувати гучність на рівні близько 50 відсотків і майже не помічаю жодних відволікань. З минулими AirPods (і з AirPods 4, які не належать до ANC) я регулярно вмикаю гучність, щоб боротися з навколишнім середовищем. Вам не доведеться стикатися з цією битвою з AirPods 4 із ANC, а це означає, що вам слід частіше слухати на безпечніших рівнях. Однією неприємною перевагою порівняно з AirPods Pro є те, що ви не можете регулювати гучність безпосередньо на навушниках; немає жестів змахування, як на флагманських навушниках Apple.

AirPods 4 не отримають жодних функцій для здоров’я слуху, які є в AirPods Pro , але їхня здатність позбавлятися від зовнішнього світу, щоб ви могли тримати повзунок гучності в розумному місці, є основною причиною розглянути можливість оновлення. . Безумовно, є середовища, де вони можуть боротися — ANC не влаштував особливої ​​боротьби в переповненому барі, — але я був приємно здивований тим, наскільки корисною ця функція виявилася в цьому відкритому стилі.

Разом із шумопоглинанням, модель вищого класу отримує режим прозорості та адаптивне аудіо, функцію, яка поєднує обидва, щоб такі важливі шуми, як сирени, могли проходити. Адаптивне аудіо тут менш корисне, ніж на AirPods Pro, оскільки AirPods 4 завдяки своїй конструкції завжди дозволяють легко чути, що відбувається навколо вас. Але Conversation Awareness, який зменшує гучність аудіо, коли ви починаєте говорити, залишається корисним трюком — якщо ви не маєте звички бурмочити щось собі під ніс, як я часто роблю.

Практична фотографія бездротових навушників AirPods 4 від Apple.
Активне шумопоглинання працює досить добре, щоб допомогти вам підтримувати гучність на прийнятному рівні — навіть на міських вулицях.

Є й інші переваги, включені в AirPods 4 вищого класу за 179 доларів США. Футляр підтримує бездротову зарядку за допомогою шайб MagSafe від Apple або будь-якого зарядного пристрою, сумісного з Qi. Крім того, на корпусі є вбудований динамік, який може видавати звук, коли ви намагаєтесь знайти його за допомогою програми Apple Find My. У стандартних AirPods 4 за 129 доларів ці функції відсутні. Я добре втрачаю динамік, але необхідність обійтися без бездротової зарядки в базовій моделі шкодить і суттєво зменшує їх цінність. 

Практична фотографія бездротових навушників AirPods 4 від Apple.
Як завжди, AirPods 4 досі поставляються лише в білому кольорі.

З погляду звуку, це найкращі звичайні AirPods від Apple. Загальна звукова характеристика не сильно змінилася порівняно з AirPods 3, але AirPods 4 забезпечують більш товстий шар басу, ніж їхні попередники; Я помітив більший розподіл інструментів під час прослуховування таких пісень, як «Tiny Moves» від Bleachers; у верхньому діапазоні / високих частотах більше витонченості та чіткості. AirPods Pro залишаються на висоті, коли мова йде про загальну точність, але у мене не виникне проблем із AirPods 4. І знову ж таки, звичайна модель і модель ANC ідентичні в цьому розділі.

Мені все одно потрібно бути навмисним і правильно вкрутити ці AirPods у вуха, якщо я хочу, щоб вони залишалися на місці. Але як тільки вони входять, вони досить зручні, навіть коли я мчу сходами станції метро, ​​щоб встигнути на поїзд. За допомогою AirPods Pro я можу просто запхати їх, не замислюючись про це. Але навіть я можу визнати, що AirPods 4 зручніші під час тривалих сеансів прослуховування.

Практична фотографія бездротових навушників AirPods 4 від Apple.
Зарядний футляр продовжує зменшуватися. Тільки модель ANC підтримує бездротову зарядку.
Практична фотографія бездротових навушників AirPods 4 від Apple.
Ще одна ознака того, що ви дивитесь на AirPods 4 з ANC, — це динамік.
Практична фотографія бездротових навушників AirPods 4 від Apple.
І навушники, і футляр мають захист від пилу та води IP54.

Жести головою — це нова можливість, яку ви отримуєте з обома комплектами AirPods 4. Якщо ввімкнути, ви можете відповідати Siri, киваючи головою вгору-вниз, щоб отримати сповіщення або відповісти на дзвінок; хитання головою з боку в бік також відкине їх. Мені не подобається, коли мої навушники дошкуляють мені сповіщеннями, але під час моїх коротких тестів мої рухи голови були точно визначені, навіть якщо вони були досить незначними. Деяким людям може справді сподобатися такий спосіб роботи з Siri, але я дотримуюся більш традиційних методів.

Усі, хто часто використовує свої AirPods для голосових дзвінків, оцінять функцію ізоляції голосу, яка вже доступна в AirPods Pro, і тепер вона з’явилася в AirPods 4. Запустивши алгоритми машинного навчання одночасно на AirPods і вихідному пристрої, Apple може краще ізолювати ваші навіть у галасливому середовищі. Це в основному схоже на функцію Clear Calling від Google, і це може мати суттєве значення, якщо вам потрібно прийняти дзвінок у не ідеальних умовах. Зауважте, що функція ізоляції голосу доступна лише під час дзвінків і не може використовуватися, скажімо, коли ви записуєте голосове нагадування чи відео на свій телефон. 

Источник материала
loader
loader