HarmonyOS NEXT без сервісів Android буде представлений цього місяця
HarmonyOS NEXT без сервісів Android буде представлений цього місяця

HarmonyOS NEXT без сервісів Android буде представлений цього місяця

Huawei, здається, нарешті готується відмовитися від статусу бета-версії для своєї операційної системи HarmonyOS. Як підтвердила компанія виданню South China Morning Post, нова версія HarmonyOS NEXT, яка повністю незалежна від основних бібліотек Android, буде випущена до кінця цього місяця.

Цей реліз є важливою віхою для Huawei, особливо на фоні американських санкцій, які обмежили доступ компанії до Google Mobile Services.

HarmonyOS була анонсована у 2019 році як система для смарт-телевізорів, а вже через рік перейшла на смартфони. Відтоді мільйони користувачів перейшли на цю платформу, яка також включає планшети, різні пристрої та Інтернет речей (IoT).

Амбіції Huawei далеко не обмежуються простою заміною Android на своїх пристроях. HarmonyOS NEXT, відома в Китаї як ОС «Чиста кров», прагне до повної незалежності, що передбачає переписання програмного забезпечення та відмову від залежності від коду Android.

Чен Сіньсінь, генеральний директор HarmonyOS Industry Solutions, підкреслив, що нова мобільна платформа є «повністю автономною і розроблена незалежно».

Перехід до нової ОС відбувається на фоні підтримки з боку найбільших китайських розробників програмного забезпечення, ігор, розваг і електронної комерції. Наприклад, компанія JD.com, гігант у сфері електронної комерції, нещодавно завершила розробку власного нативного додатка, який буде запущено разом із HarmonyOS NEXT.

Наступний важливий етап цієї історії, ймовірно, буде пов’язаний з майбутнім смартфоном Huawei Mate 70. Хоча точна дата його виходу поки що невідома, компанія підтвердила, що він стане першим смартфоном з нативною підтримкою HarmonyOS NEXT, що робить Mate 70 не лише флагманом Huawei, але й важливою частиною екосистеми HarmonyOS.

Наразі невідомо, чи зможе HarmonyOS NEXT дійсно скласти конкуренцію домінуванню Android, але прагнення Huawei створити незалежну ОС власної розробки – це сміливий крок, який може змінити мобільний ландшафт, особливо в Китаї.

Источник материала
loader
loader