iOS 18: вийшли оновлення програмного забезпечення для iPhone , iPad, Mac та годинників
iOS 18: вийшли оновлення програмного забезпечення для iPhone , iPad, Mac та годинників

iOS 18: вийшли оновлення програмного забезпечення для iPhone , iPad, Mac та годинників

Apple випустила оновлення програмного забезпечення для своїх iPhone , iPad, Mac і розумних годинників, додавши нові функції та дизайн для сумісних пристроїв.

iOS 18, iPadOS 18, watchOS 11 і macOS Sequoia, оголошені на конференції розробників компанії в червні, додають численні нові параметри налаштування домашнього екрану та центру керування, інтелектуальний рукописний текст і математичні інструменти для Notes і нові циферблати, серед інших нових функцій.

Ось що вам потрібно знати про оновлення.

Коли я можу це отримати?

Завантаження оновлень для iOS, iPadOS, watchOS і macOS зазвичай починаються приблизно о 18:00 за британським часом (13:00 у Нью-Йорку; 3:00 у вівторок у Сіднеї). На відміну від інших виробників, усі пристрої Apple , які відповідають вимогам , зможуть завантажити та встановити оновлення відразу після його випуску, а не в шаховому порядку.

Які пристрої можуть це отримати?

На всіх смартфонах Apple, починаючи з iPhone XS 2018 року або новіших, можна встановити iOS 18. На всіх планшетах iPad Pro 2018, iPad Air (3-го покоління), iPad mini (5-го покоління) або iPad (6-го покоління) і новіших можна встановити iPadOS 18. Усі WatchOS 11 можна встановити на годинниках Apple Watch від 2020 року Series 6 або новіших. Можна встановити всі MacBook Air від 2020 року, MacBook Pro від 2018 року, Mac mini від 2018 року, iMac від 2019 року, Mac Studios від 2022 року, iMac Pro 2017 року та Mac Pro 2019 року або новішої версії. macOS Sequoia.

Як мені це отримати?

Відкрийте програму «Налаштування» на iPhone або iPad, а потім перейдіть до «Загальні» > «Оновлення програмного забезпечення» . Торкніться «Установити», якщо доступно, щоб завантажити, перевірити та перезавантажити для встановлення. Ви також можете інсталювати оновлення через Mac або iTunes на комп’ютері Windows.

WatchOS 11 вимагає iPhone XS або пізнішої версії iOS 18. Потім відкрийте програму Watch на телефоні та перейдіть до Загальні > Оновлення програмного забезпечення, щоб розпочати встановлення. Вам потрібно буде під'єднати розумний годинник до зарядного пристрою, щоб завершити оновлення.

Комп’ютери Mac оновлюються в налаштуваннях системи, перейдіть до Загальні > Оновлення програмного забезпечення.

Скільки це буде коштувати?

Оновлення від Apple є безплатними. Якщо вас вимагають заплатити за оновлення, це шахрайство.

Apple Intelligence ще не доступний

Різноманітні нові інструменти штучного інтелекту від Apple, такі як інструменти для написання та мови, підсумовування, редагування фотографій зі штучним інтелектом і покращений Siri, поки що недоступні та не будуть додані до жодного з її продуктів до кінця цього року в бета-версії, починаючи з жовтня для США та грудень для Великобританії.

iOS 18

Налаштування головного екрана та центру керування

Apple нарешті дозволила розміщувати значки додатків і віджети на головному екрані будь-яким шаблоном, а не лише заповнювати зверху ліворуч. Піктограми додатків тепер можна збільшити та відтінити відповідно до темного режиму або кольору.

Центр керування було оновлено, що дозволяє додавати широкий спектр швидких налаштувань різних розмірів і форм із додатковими сторінками, доступними для гортання, тож ви можете мати одну сторінку, присвячену музиці, або іншу з елементами керування розумним домом. Елементи швидкого керування на екрані блокування також можна змінити.

Перероблений додаток для фотографій

Додаток для фотографій було оновлено з великими фотографіями та каруселями. Тепер він автоматично створює колекції фотографій на основі таких тем, як останні дні, подорожі або люди та домашні тварини. Ви можете створювати власні колекції та закріплювати найважливіші колекції чи альбоми для швидкого доступу або реорганізовувати програму так, як вам подобається.

Повідомлення

Apple нарешті додала підтримку RCS у додаток для повідомлень , що спростить надсилання текстових повідомлень користувачам Android, зокрема за допомогою медіа та сповіщень про прочитання. Тепер ви можете планувати та надсилати повідомлення на пізнішу дату, що зручно для надсилання привітань з днем ​​народження. Тепер текст можна анімувати в iMessages, а реакція тепер може включати будь-який смайлик або наклейку.

Нотатки, паролі та карти

Додаток Notes тепер може записувати аудіо та створювати стенограми, які можна шукати або поєднувати з іншими документами. Тепер він також може розв’язувати математичні вирази та обчислювати за вас.

З новою програмою Passwords, яка доступна на всіх пристроях Apple і Windows, Apple Keychain перетворили на справжній менеджер паролів.

Apple Maps тепер може зберігати топографічні карти в автономному режимі та створювати спеціальні маршрути для прогулянок і походів.

iPadOS 18

IPad отримує ті самі налаштування, фотографії, повідомлення, паролі та функції карт, а також кілька ключових оновлень лише для планшета.

Нотатки та калькулятор

Додаток Notes отримав велике оновлення для рукописного введення за допомогою Apple Pencil. Він може автоматично згладжувати менш розбірливий текст, виправляти орфографію, переміщувати написані слова, як ви можете з друкованим текстом, і навіть вставляти текст як копію вашого власного почерку.

Додаток Calculator нарешті вийшов на iPad, але з родзинками. Він може виконувати обчислення на основі рукописних виразів, включаючи алгебраїчні змінні, і навіть будувати графіки.

Така ж можливість «Maths Notes» миттєво розв’язувати вирази також доступна в додатку Notes для вбудованих обчислень.

watchOS 11

Фотографії обличчя

Оновлений циферблат Photos Face — це новий циферблат для watchOS 11, який створює обличчя з ваших фотографій за допомогою розумного кадрування та розміщення часу. Ви можете вибрати добірку фотографій або автоматично вибрати найкращі з вашої бібліотеки.

Циферблат Flux — це новий великий цифровий циферблат із яскравими кольорами, які змінюються з часом, а Reflections — новий аналоговий циферблат, який реагує на ваші рухи.

Життєві показники

Новий додаток Vitals надає дані, що відстежуються протягом ночі, поки ви спите, у новому, кориснішому домі. Він показує частоту серцевих скорочень, частоту дихання, температуру зап’ястя, рівень кисню в крові та тривалість сну, а також показує, коли будь-який із них відрізняється від вашого типового діапазону, потенційно висвітлюючи проблеми та надаючи опис того, що могло спричинити відхилення, як-от споживання алкоголю .

Тренувальне навантаження

Додаток для активності тепер може відстежувати та показувати ваше навантаження під час тренувань і чи достатньо ваше тіло відновлюється між кожним заняттям. Ви також можете відстежувати свій рейтинг зусиль або наскільки важким було кожне тренування, розраховане на основі вашого темпу, висоти, пульсу та інших біометричних даних.

Живі дії, подвійне натискання та відстеження вагітності

Живі дії, такі як поточні таймери, відтворення музики, поїздки Uber тощо, тепер видимі в розумному стеку для швидкого доступу. Жест подвійного дотику тепер може прокручувати в більшості програм, тому ви можете гортати речі, двічі зводячи палець і великий палець разом. Тепер годинник може відстежувати вагітність, відображаючи термін вагітності, як частину відстеження циклу для жінок.

macOS Sequoia

MacOS отримує більшість нових функцій, загальних для iPhone та iPad, а також кілька доповнень для комп’ютера.

Віддзеркалення iPhone на mac

Великою новою функцією є можливість бездротового віддзеркалення та керування вашим iPhone з вашого Mac, дозволяючи вам відкривати програми, переглядати сповіщення та взагалі використовувати віртуальну версію вашого телефону за допомогою клавіатури та миші.

Легке облицювання вікон плиткою

MacOS тепер може автоматично розміщувати вікна на екрані, наприклад, прив’язувати вікна до половини екрана, перетягуючи їх ліворуч або праворуч. Наведіть вказівник миші на зелену кнопку у вікні, щоб побачити спадне меню параметрів плитки.

Источник материала
loader
loader