Meta заборонила російське державне ЗМІ RT за акти «іноземного втручання»
Meta заборонила російське державне ЗМІ RT за акти «іноземного втручання»

Meta заборонила російське державне ЗМІ RT за акти «іноземного втручання»

Мета — власник Facebook, WhatsApp і Instagram — заявила, що забороняє російським державним ЗМІ, таким як RT, доступ до своїх платформ через кілька днів після того, як Сполучені Штати наклали санкції на материнські компанії RT і звинуватили їх у тому, що вони діють як рука московської розвідки.

«Після ретельного розгляду ми розширили наші поточні заходи проти російських державних ЗМІ: «Россия сегодня», RT та інші пов’язані організації тепер заборонені в наших додатках у всьому світі через іноземне втручання», — йдеться в заяві Meta.

RT не відразу відповів на запит про коментар.

Про санкції проти материнських компаній RT, «Россия сегодня» і «ТВ-Новости», оголосив у п’ятницю державний секретар Ентоні Блінкен. Блінкен сказав, що RT використовується Кремлем для проведення міжнародної кіберрозвідки та таємних операцій впливу, а також для допомоги в отриманні зброї для війни Росії проти України.

Згідно з новою інформацією, Блінкен сказав, що ці організації «більше не є просто пожежними рукавами російської пропаганди та дезінформації». Вони займаються таємною діяльністю впливу, спрямованою на підрив американських виборів і демократії, функціонуючи як де-факто рука російського розвідувального апарату».

У заяві Державного департаменту зазначено, що RT і його співробітники координували дії з Кремлем, щоб вплинути на вибори в Молдові наступного місяця.

Останніми роками російські державні засоби масової інформації піддаються все більшому контролю через занепокоєння щодо дезінформації з метою впливу на вибори в інших країнах, а також через поширення пропаганди щодо вторгнення Росії в Україну.

У 2022 році після вторгнення Meta заявила, що «обмежує доступ» до RT і Sputnik, ще одного російського державного ЗМІ, у всьому Європейському Союзі на запити урядів і офіційних осіб ЄС. У той час YouTube і TikTok застосували аналогічні заборони в Європі.

Раніше цього місяця представники розвідки США заявили, що таємні спроби Росії вплинути на президентські вибори 2024 року є найактивнішою зовнішньою загрозою цього політичного сезону.

Нещодавно адміністрація Байдена висунула звинувачення двом російським співробітникам RT , звинувативши їх у тому, що вони платили американській медіакомпанії за розповсюдження англомовних відео на соціальних платформах, включаючи YouTube, TikTok, Instagram і X. Згодом YouTube закрив кілька правих політичних каналів, пов’язаних із звинувачення.

Крім того, цього місяця Міністерство фінансів оголосило про дії проти керівників RT і російських державних ЗМІ в рамках скоординованої відповіді США на «зусилля Москви зі зловмисного впливу на президентські вибори в США 2024 року».

Источник материала
loader
loader