На Одещині затримали юнаків, які на замовлення «куратора» підпалили поліцейське авто
На Одещині затримали юнаків, які на замовлення «куратора» підпалили поліцейське авто

На Одещині затримали юнаків, які на замовлення «куратора» підпалили поліцейське авто

У Одеській області працівники поліції затримали двох чоловіків, які, за інформацією слідства, на замовлення «куратора» підпалили поліцейський автомобіль.

Про це поінформував Департамент комунікації Нацполіції України, передає Укрінформ.

«Подія сталася цієї ночі в місті Роздільна. Зловмисники облили легкозаймистою рідиною і підпалили службову автівку правоохоронців, припарковану на стоянці біля адмінбудівлі. Пожежу одразу виявили і загасили працівники поліції. Люди не постраждали», - йдеться у повідомленні.

У ході проведення оперативно-розшукових заходів вже за годину поліцейські встановили паліїв - ними виявилися двоє односельців з Роздільнянської громади.

Правоохоронці з’ясували, що через один із месенджерів із 19-річним хлопцем зв’язався невідомий «куратор» і запропонували йому за винагороду спалити спецтранспорт поліції.

Наголошується, що такі відео потім у російських медіа видаються як дії нібито підпілля та покликані дискредитувати Сили безпеки і оборони України, до яких входить і Нацполіція.

На Одещині затримали юнаків, які на замовлення «куратора» підпалили поліцейське авто - Фото 1

За даними поліції, юнак ніде не навчається і не працює, тож на пропозицію одразу погодився і підшукав собі серед знайомих 17-річного спільника. Вони придбали паливно-мастильні матеріали, розвідали обстановку біля парковки та автомобіля, а вночі скоїли підпал, який зняли на відео як доказ виконаної на замовлення роботи. «Відеозвіт» зловмисники відправили так званому «куратору», від якого очікували кошти.

На Одещині затримали юнаків, які на замовлення «куратора» підпалили поліцейське авто - Фото 2

Зазначається, що фігуранти винагороди так і не отримали - натомість, їх затримали поліцейські.

Із місця події та у чоловіків правоохоронці вилучили пляшки з легкозаймистою рідиною, телефони та інші речі, що мають доказове значення у справі.

Працівники поліції затримали цих чоловіків у процесуальному порядку. Їхні дії кваліфіковані як умисне пошкодження чужого майна, вчинене шляхом підпалу. За цей злочин їм загрожує до 10-ти років ув’язнення.

На Одещині затримали юнаків, які на замовлення «куратора» підпалили поліцейське авто - Фото 3

Слідство триває. Заходи проводили оперативники управління карного розшуку, слідчі слідчого управління ГУНП в Одеській області, співробітники Роздільнянського районного відділу поліції та СБУ, під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури.

«Закликаємо молодь до виважених вчинків. Пам’ятайте, що замість обіцяної винагороди за злочин ви можете опинитися у в’язниці та зіпсувати собі життя», - заявили у НПУ.

Як повідомляв Укрінформ, працівники поліції Донецької області затримали 16-річного юнака, який підпалював авто військових.

Теги по теме
полиция
Источник материала
loader
loader