Найбільш продаваний китайський електрокар змінює вигляд
Найбільш продаваний китайський електрокар змінює вигляд

Найбільш продаваний китайський електрокар змінює вигляд

Китайський бестселер Wuling Hongguang Mini EV отримав нову зовнішність у ретро-стилі. Про це повідомляє портал Autohome.

Завдяки Міністерству промисловості та інформаційних технологій КНР у мережі з’явилися перша інформація про нове покоління популярного електрокара Wuling. Нагадаємо, що китайська марка Wuling створена General Motors та SAIC.

Найбільш продаваний китайський електрокар змінює вигляд - Фото 1

2020 Wuling Hongguang Mini EV

2020 року компанія представила субкомпактний електромобіль Hongguang Mini EV, який викликав величезний інтерес публіки. Незабаром автомобіль зайняв провідні позиції серед електромобілів. Природно, що конкуренти не могли не відреагувати та активно кинулися створювати альтернативні варіанти – Chery QQ Ice Cream, Dongfeng Fengguang Mini EV, Geely Panda Mini EV та BAW S3.

На початку минулого року Wuling продала мільйонний екземпляр Mini EV, а найбільший попит було зафіксовано у 2022 році, коли було реалізовано понад 400 тисяч електромобілів. Для стимуляції попиту компанія запропонувала окрім хетчбека кабріолет, а також кілька спеціальних версій.

Найбільш продаваний китайський електрокар змінює вигляд - Фото 2

Через чотири роки у Wuling підготували нове покоління моделі, що відрізняється симпатичним дизайном у стилі ретро. На зміну незграбному кузову прийшли плавні форми, а стилістично новинка нагадує ще одне дітище Wuling – дебютувала минулого року більшу “електричку” Bingo. Покупцям другого покоління буде доступна палітра з кількох пастельних відтінків, включаючи двоколірні варіанти із чорним або білим дахом. Також персоналізувати модель допоможуть декілька варіантів колісних дисків.

Найбільш продаваний китайський електрокар змінює вигляд - Фото 3

Ще однією цікавою особливістю моделі стане зміна її пропорцій, порівняно з попередником. Новинка стане нижчою і довшою – довжина та база зростуть більш ніж на 200 мм. Розміри нового покоління – 3,26/1,51/1,58 м, а колісна база складе 2,19 м. Електрокар має електромотор потужністю 41 к.с., який зможе розганяти її до 100 км/год.

Найбільш продаваний китайський електрокар змінює вигляд - Фото 4

Вартість першого покоління Wuling Hongguang Mini EV у Китаї стартує з 32800 юанів ($4625). За попередніми даними, нове покоління збереже привабливу ціну.

Источник материала
loader
loader