Рецепт з маминого записника: готуємо ароматне лечо по-херсонськи на зиму
Рецепт з маминого записника: готуємо ароматне лечо по-херсонськи на зиму

Рецепт з маминого записника: готуємо ароматне лечо по-херсонськи на зиму

На ютуб-каналі Onyshkevychi розповіли, як його краще зробити. Спробуйте – вам сподобається.

Лечо по-херсонськи

  • Час: 1 година 30 хвилин
  • Порцій: 6

Інгредієнти:
– 2,5 кілограма помідорів;
– 2,5 кілограма болгарського перцю;
– 1 червоний гострий перець;
– 0,5 кілограма моркви;
– 250 мілілітрів олії;
– 75 мілілітрів оцту;
– 50 грамів соді;
– 200 грамів перцю.

Приготування:

  1. Овочі помийте. Помідори перекрутіть через м'ясорубку, моркву почистьте і натріть на терці по-корейськи, а гострий і болгарський перці почистьте від серцевини й наріжте соломкою.
  2. У велику каструлю налийте 40 мілілітрів олії, додайте болгарський перець, моркву, томатну масу і перемішайте. Закип'ятіть і варіть 20 хвилин на помірному вогні.
  3. Додайте у киплячу суміш гострий перець, цукор, сіль, решту олії, перемішайте і варіть ще 20 хвилин з моменту закипання.
  4. Розкладіть лечо у чисті банки, залийте маринадом і накрийте кришками. Поставте у велику каструлю, налийте теплу воду до плечиків банок. Закип'ятіть і варіть 10 хвилин, якщо у вас півлітрові банки, і 20 хвилин, якщо літрові. Після цього закрийте банки кришками, переверніть, закутайте і залиште остигати.

Сподобався рецепт? Дізнайтеся, як закрити на зиму фантастичний запечений перець від Володимира Ярославського.

Источник материала
loader
loader