Російського шпигуна засудили до 15 років ув’язнення
Російського шпигуна засудили до 15 років ув’язнення

Російського шпигуна засудили до 15 років ув’язнення


Ворожим поплічником виявився 50-річний місцевий житель, котрий влаштувався до одного зі столичних заводів, що виконував державні оборонні замовлення.

Завдяки доказовій базі СБУ 15 років тюрми отримав “кріт” російського гру, який шпигував на оборонному заводі Києва. Про це пресслужба СБУ у вівторок, 17 вересня.

Зловмисник шпигував за переміщенням українського озброєння у напрямку східного та південного фронтів.

Ворожим поплічником виявився 50-річний місцевий житель, котрий влаштувався до одного із столичних заводів, що виконував державні оборонні замовлення.

Також зрадник відстежував наслідки повітряних ударів агресора по території регіону та “зливав” відповідну інформацію російському куратору.

Контррозвідники Служби безпеки завчасно викрили ворожого поплічника, задокументували його розвідактивність і затримали у результаті спецоперації у Києві на початку лютого 2023 року.

За матеріалами СБУ суд призначив йому 15 років тюрми з конфіскацією майна.

На підставі зібраних слідчими Служби безпеки доказів агента визнано винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Раніше контррозвідка Служби безпеки за сприяння керівництва Держприкордонслужби викрила прикордонника – агента ФСБ, який збирав інформацію про Сили оборони на північних рубежах Волині.

Також повідомлялося, що СБУ затримала блогерів, які “зливали” позиції ЗСУ. Слідчі Служби безпеки повідомили затриманим про підозру. Зловмисникам загрожує до восьми років тюрми.



Источник материала
loader