У давньоєгипетській казармі віком 3 200 років знайдено меч із написом «Ramesses II»
У давньоєгипетській казармі віком 3 200 років знайдено меч із написом «Ramesses II»

У давньоєгипетській казармі віком 3 200 років знайдено меч із написом «Ramesses II»

Можливо, нові казарми були побудовані частково тому, що лівійці ставали все більшою загрозою для стародавнього Єгипту. Археологи в Єгипті знайшли 3200-річні залишки військових казарм, які містять безліч артефактів, включаючи меч з ієрогліфами, що зображують ім’я Рамзеса II.

Будівля містить низку комор для зберігання зерна та печі для випічки. Команда також виявила залишки глиняного посуду, що містить кістки тварин, у тому числі риб. На цьому місці також було виявлено кілька поховань корів, повідомив Live Science в електронному листі Ахмед Ель-Харадлі, археолог з Міністерства туризму та старожитностей Єгипту, який керував розкопками на місці.

У Стародавньому Єгипті корови символізували «силу, достаток і процвітання, оскільки корів шанували як небесних божеств», — йдеться в заяві єгипетського міністерства туризму та старожитностей. Однак Ель Харадлі вважає, що в цьому випадку корів використовували б для їжі. Він зазначив, що коров’ячі кістки були знайдені в силосній зоні біля печі, «що підтверджує, що вони, ймовірно, були розділені на частини, а потім зберігалися в силосах після сушіння», — сказав Ель Харадлі.

Крім того, археологи виявили залишки зброї, в тому числі бронзовий меч з написом на ім’я короля Рамзеса II (правив приблизно з 1279 по 1213 рік до нашої ери). Меч був знайдений у маленькій кімнаті в казармі, поблизу місця, куди ворог міг спробувати проникнути, що свідчить про те, що цей меч був призначений для бою, а не просто для показу, сказав Ель Харадлі.

Вони також знайшли два вписані вапнякові блоки; на одному є ієрогліфічний напис, у якому згадується Рамсес II, а на іншому цитується чиновник на ім’я «Бей», – йдеться у заяві.

Стародавні єгиптяни розмістили казарми вздовж військової дороги на північному заході дельти Нілу. Його розташування дозволило б військам протистояти групам, які надходять у дельту Нілу із західної пустелі або з Середземного моря, йдеться у заяві.

Источник материала
loader
loader