У Тернополі відкрили ветеранську сокарню
У Тернополі відкрили ветеранську сокарню

У Тернополі відкрили ветеранську сокарню

У Тернополі ветерани Павло Гуня та Ігор Велиган відкрили ветеранську сокарню, де з власних овочів та фруктів всі охочі можуть отримати свіжий сік. Про це повідомляє techhoriculture, пише agronews.ua.

У сокарні встановлене сучасне обладнання, яке дозволяє переробляти 800 кг сировини за годину і пастеризувати 600 кг.

Перед процесом виготовлення соку відбувається автоматизоване миття та подрібнення яблук (чи інших фруктів) на лінії до 15кг/хв, після чого сировина для потрапляє під прес, який дозволяє отримувати вихід соку до 75% від подрібненої маси – залежно від сорту та стиглості, під час фільтрації відбувається механічна затримка часточок розміром від 200 μm, що впливає на текстуру соку. Під час процесу пастеризації, коли відбувається швидкий нагрів до 80°С, зберігаються корисні мікроелементи та вітаміни.

Готовий сік фасують у зручне та сучасне пакування – економічні пакети Bag-in-Box/SuperPouch різної ємності – 3, 5, 10, 20 літрів. SuperPouch – це сучасне пакування, що виготовляється шляхом багатошарового ламінування, виходить міцна, але при цьому гнучка, барвиста та оригінальна упаковка, яка не потребує додаткових коробок.

Термін зберігання соку – 1 рік при температурі від 0 до 20°С, а після відкриття – 1 місяць у холодильнику. Щоправда, чим краща якість яблук та фруктів – тим смачніший соку і довший термін його зберігання.

“Змішування різних сортів та видів фруктів робить смак соку унікальним. Для прикладу, з твердих яблук виходить прозоріший напій, а з перезрілих, м’яких чи борошнистих – соку менше і якість його гірша”, – зауважують власники сокарні.



Перегляди: 0
Источник материала
loader
loader