Україну представили на фестивалі їжі та танцю у Брюсселі
Україну представили на фестивалі їжі та танцю у Брюсселі

Україну представили на фестивалі їжі та танцю у Брюсселі

У Брюсселі за підтримки посольства України в Королівстві Бельгія відбувся фестиваль вуличної їжі та танцю, який представив гастрономію та фольклор трьох країн Східної Європи: України, Румунії та Молдови.

Як передає Укрінформ, про це посольство повідомило на своїй фейсбук-сторінці.

Україну представили на фестивалі їжі та танцю у Брюсселі - Фото 1

Для всіх присутніх дивовижну атмосферу створили вишукані страви, традиційні танці та пісні, народні костюми та торговці, що належать до трьох громад.

Україну представили на фестивалі їжі та танцю у Брюсселі - Фото 2

 «Україна, Молдова та Румунія мають давні спільні глибокі культурні зв'язки. Сьогоднішній фестиваль – про нашу культуру та багаті традиції, які нас об'єднують. Краса нашого національного зв'язку – українського, румунського, молдовського – у цінностях, які ми поділяємо: сім'я, громада та глибока повага до наших традицій», – зазначила під час відкриття фестивалю Тимчасовий повірений у справах України в Королівстві Бельгія Наталія Аношина.

Україну представили на фестивалі їжі та танцю у Брюсселі - Фото 3

Серед українських смаколиків, якими пригощали гостей, особливе місце посідав український борщ, внесений до Списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.

Посольство подякувало організаторам цього фестивалю, а також послу Румунії пані Андреа Пастарнац (Andreea Păstârnac), послу Молдови пану Віорелу Чіботару (Viorel Cibotaru), молдовським та румунським колегам і друзям.

Особлива подяка висловлена українській громаді й українській організації «Union of the UN Peacekeepers in Kharkiv» за участь і зусилля для проведення цього заходу.

Нагадаємо, у свято Різдва Богородиці відбулася щорічна проща українців Бельгії до Санктуарію в Банньо, яка зібрала понад тисячу прочан та була присвячена молитві за справедливий мир в Україні, її перемогу, а також за українських воїнів та усіх полонених українців.

Фото: Embassy of Ukraine in the Kingdom of Belgium / Фейсбук

Теги по теме
Бельгия Фестиваль
Источник материала
loader
loader