Атака російських «Шахедів» на Україну: Румунія звернулася до НАТО з проханням
Атака російських «Шахедів» на Україну: Румунія звернулася до НАТО з проханням

Атака російських «Шахедів» на Україну: Румунія звернулася до НАТО з проханням

НАТО повинно застосувати «рішучі скоординовані» заходи у відповідь на російські ракети або безпілотники, які потрапляють у повітряний простір Альянсу. Про це заявив міністр оборони Румунії Анджел Тилвар, повідомляє Reuters.

«Держави B9 («Бухарестської дев'ятки» – «Главком») глибоко стурбовані неодноразовими вторгненнями російських безпілотників та ракет у повітряний простір НАТО у Польщі, Румунії, Латвії, а також ескалацією напруженості вздовж східного флангу НАТО», – заявив Тилвар журналістам.

Міністри оборони держав на східному фланзі НАТО «Бухарестської дев'ятки» провели зустріч у Бухаресті. «Ось чому необхідні рішучі, скоординовані дії на рівні союзників, а також якнайшвидше впровадження ротаційної моделі протиповітряної оборони та інтегрованої протиракетної оборони», – сказав він.

Заступник міністра оборони Польщі Павло Залевський заявив, що на зустрічі міністрів оборони країн НАТО у жовтні необхідно буде розглянути питання щодо знищення безпілотників, які вторглися у повітряний простір союзників.

«Ми підтвердили гібридні атаки на союзників, а також участь Білорусі у діях Росії», – додав Залевський.

Як повідомлялося, у румунському парламенті планують розглянути законопроєкт, згідно з яким армії країни буде надано дозвіл збивати ворожі безпілотники, які порушують повітряний простір країни.

До слова, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко стверджує, що нібито домовився з Україною не висвітлювати те, що на територію його країни залітають безпілотники.

Источник материала
loader
loader