Байрактар у темі: Туреччина також хоче власний аналог GPS
Байрактар у темі: Туреччина також хоче власний аналог GPS

Байрактар у темі: Туреччина також хоче власний аналог GPS

Джерело

Технічний директор турецької аерокосмічної компанії BAYKAR Сельчук Байрактар сказав, що тепер Туреччина має розробити власний аналог технології GPS. Якщо чесно, то таку заяву він зробив кілька днів тому, тож перепрошуємо за невеличке запізнення по новині.

Байрактар заговорив про настільки масштабні потреби не просто так. Він попереджав громадян про вразливість уже звичних нам систем глобального позиціонування (GPS). В цьому контексті, погодьтесь, це вже не просто розмови.

Зокрема, шефа компанії BAYKAR дещо бентежить всеосяжне застосування GPS. Його напружує той момент, що вразлива система вмикається у практично будь-якій електроніці, починаючи від смарт-годинників та завершуючи транспортними засобами.

Вердикт Байрактара виглядає доволі красномовно на фоні турецького султана лідера Реджепа Ердогана: розробка власної GPS матиме вирішальне значення для стратегічних інтересів Туреччини. А що, хтось сумнівається, що може бути інакше?

Для скептиків додамо, що одна з компаній Байрактара (Fergani Space Technologies) працює з 2022 року та має до 2030 року забезпечити турецьких громадян 120 власними низькоорбітальними супутниками. Це вам не по-російськи, коли з «Байконура» відправляють відро і потім цим хваляться.

Важливість планів підкреслюється як потужністю російських засобів радіоелектронної боротьби, які конкретно зараз працюють у мінімум двох точках (Балтійське море та територія навколо Сирії), так і аналогічними планами США та Великої Британії. На жаль, звичний GPS дійсно не встигає за нормативами безпеки в сучасному світі.

Название источника
Clash Report
Ссылка на материал
https://t.me/ClashReport/24928
Теги по теме
Турция
Источник материала
loader
loader