Елемент підготовки до виборів: як будує свою політичну риторику Трамп
Елемент підготовки до виборів: як будує свою політичну риторику Трамп

Елемент підготовки до виборів: як будує свою політичну риторику Трамп

Риторика соратників Трампа завжди суперечила позиції інших західних лідерів. Про це 24 Каналу розповів головний консультант Національного інституту стратегічних досліджень Іван Ус, пояснивши, що Трамп виступає за те, щоб домовлятися з країною-агресоркою.

Якою насправді є позиція республіканців

Варто згадати слова віцепрем'єр-міністр Канади Христі Фріланд, яка на початку повномасштабної війни заявила, що в історії світу було лише декілька моментів чіткої боротьби добра та зла. Оборона Києва є одним із прикладів, коли всім чітко зрозуміло, де зло, а де добро.

Проте у США деякі політики просувають інші тези. Головна причина цього – вибори, які відбудуться вже 5 листопада. Республіканська партія зараз перебуває в опозиції, тому змушена висловлювати протилежні до демократів заяви.

Якщо демократи допомагають Україні, то республіканці це критикують. Але якщо демократи виділяють недостатньо допомоги – республіканці проти. Чинна адміністрація встановлює обмеження на завдання ударів по Росії. Тоді Дональд Трамп каже, що не треба наказувати, куди можна бити, а куди ні,
– розповів Іван Ус.

Можемо змоделювати ситуацію, якщо Джо Байден чи Камала Гарріс запропонують Україні погодитись на переговори. Цілком ймовірно, що наступного дня Трамп вийде з заявою, що Росія – це агресор, а в Другій світовій війні ніхто навіть не думав домовлятися з Гітлером.

"Тому все це елементи виборів, внутрішньополітична кухня. До 5 листопада ми в заручниках цієї внутрішньополітичної боротьби", – підсумував Іван Ус.

Теги по теме
США Дональд Трамп
Источник материала
loader
loader