Греція на рік заборонить короткострокову оренду житла в Афінах
Греція на рік заборонить короткострокову оренду житла в Афінах

Греція на рік заборонить короткострокову оренду житла в Афінах

Уряд Греції з наступного року заборонить видачу нових ліцензій на короткострокову оренду житла в трьох центральних районах Афін і підвищить податок на таку оренду.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Уряд заявив, що заборона набуде чинності 1 січня 2025 року. Міністр туризму Греції Ольга Кефалогянні уточнила, що заборона може бути продовжена.

За словами міністра фінансів Костіса Хатзідакіса, щоденний податок на короткострокову оренду буде збільшено до 8 євро з 1,5 євро на період з квітня по жовтень. У зимові місяці податок зросте до 2 євро з 0,5 євро.

Таким чином Греція намагається збалансувати прибуткову індустрію з потребами місцевих жителів, які стикаються з нестачею житла. Оскільки багато власників житла здають його в короткострокову оренду туристам, афінянам важко знайти доступне житло для довгострокової оренди.

Загалом у 2024 році Греція очікує, що її доходи від туризму сягнуть 22 мільярдів євро, що є рекордним показником. Середземноморська країна повідомила про рекордні доходи від туризму у 20,6 мільярда євро минулого року.

Як повідомляв Укрінформ, прем’єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс оголосив про наміри запровадити збір у розмірі 20 євро з пасажирів круїзних лайнерівна островах Санторіні та Міконос під час піка літнього сезону, щоб запобігти надмірному туризму.

Теги по теме
Туризм Греция
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader