Китай залучає філіппінців для шпигунства: розкрито агентурну мережу
Китай залучає філіппінців для шпигунства: розкрито агентурну мережу

Китай залучає філіппінців для шпигунства: розкрито агентурну мережу

Джерело

Пекін активно залучає філіппінців до шпигунських завдань, пропонуючи їм значні кошти за ризик. За інформацією місцевих ЗМІ, одним із творців такої структури є журналіст Чжан Сун.

Цей кадр очолює манільське бюро китайської газети Wenhui Daily (класна назва, до речі). За попередніми даними, у період з 2021 по 2024 рік саме Джан Сун створив широку мережу у різних стратегічних установах Філіппін.

Тільки згодом філіппінський уряд виявив, що Сун є агентом Міністерства державної безпеки Китаю. Вийшло не дуже зручно та трошки по-нашому.

Військовий аналітик Честер Кабальса зазначив: китайські агенти підштовхують філіппінців до співпраці за допомогою значних фінансових винагород, щоб ті надавали важливу інформацію. Зокрема, Пекін цікавлять дані щодо галузі оборони та міжнародних відносин.

Пан Кабальса підкреслив, що агенти Китаю можуть мати різні прикриття, включаючи студентів, туристів, бізнесменів, дипломатів, а також відомих особистостей.

Тривога зросла після повідомлень про можливу наявність на Філіппінах так званих «сплячих осередків» китайських агентів, готових до виконання завдань з проникнення та втручання.

Название источника
Inquirer
Ссылка на материал
https://newsinfo.inquirer.net/1984383/chinese-espionage-in-ph-they-come-in-many-forms
Теги по теме
Китай
Источник материала
loader
loader