«Перемога завжди буде за Росією». Екстренер «Карпат» зробив скандальну заяву про Курщину
«Перемога завжди буде за Росією». Екстренер «Карпат» зробив скандальну заяву про Курщину

«Перемога завжди буде за Росією». Екстренер «Карпат» зробив скандальну заяву про Курщину

Екстренер львівських «Карпат» Олег Кононов поспілкувався з російськими пропагандистами та, зокрема, прокоментував ситуацію у Курській області.

«Переживаю, хвилююсь за близьких. Вони в самому Курську. Постійно на зв'язку. Побажаю стійкості, мужності. Ми не здамося нікому, жодним західним покровителям, перемога завжди буде за нами (Росією)», – заявив тренер.

Кононов очолив «Карпати» у 2008 році.

Він посів з командою 5 місце в чемпіонаті України у 2010 році, вивівши клуб до єврокубків – уперше за останні 10 років. У Лізі Європи команда дійшла до групового турніру, у четвертому кваліфікаційному раунді за сумою двох ігор сенсаційно здолавши турецький «Галатасарай».

У 2011 році Кононов був нагороджений відзнакою міського голови Львова «Почесний знак святого Юрія» за визначні заслуги перед містом. У тому ж році львів'яни вдруге поспіль посіли п'яте місце й вибороли право виступати в Лізі Європи.

У жовтні 2011 року Кононов був звільнений з «Карпат».

Пізніше він отримав російське громадянство та почав працювати у Росії. Наразі Кононов очолює московське «Торпедо».

За даними аналітиків DeepState, російські війська в селі Крем'яне на Курщині перебувають в оточенні ще з початку Курської операції. Незважаючи на повне оточення угруповання, періодично відбуваються спроби прорватися до них з боєкомплектом та продовольством. 

До відома, Міністерство закордонних справ України звернулося до ООН із закликом долучитися до гуманітарного реагування в Курській області Росії. 

Російська Федерація, за даними Financial Times, вже направила 38 тис. осіб, включаючи штурмові бригади, перекинуті з півдня України, щоб відбити наступ ЗСУ на Курщині, але контратака «все ще не була великомасштабною».

Источник материала
loader
loader