Президент призначив стипендії дітям загиблих журналістів
Президент призначив стипендії дітям загиблих журналістів

Президент призначив стипендії дітям загиблих журналістів

Президент Володимир Зеленський призначив стипендії дітям журналістів, які загинули у звʼязку з виконанням професійних обовʼязків.

Як передає Укрінформ, відповідний указ №637/2024 від 18 вересня опублікований на сайті глави держави.

Згідно з документом, стипендії Президента України призначені:

Максиму Веремію (2009 року народження) - синові журналіста В’ячеслава Веремія, який загинув у звʼязку з виконанням професійних обовʼязків;

Юстині Гурняк (2012 року народження) - доньці журналіста Віктора Гурняка, який загинув у звʼязку з виконанням професійних обовʼязків;

Кірі Лабуткіній (2010 року народження) - доньці журналіста Дмитра Лабуткіна, який загинув у звʼязку з виконанням професійних обовʼязків;

Олені Черніковій (2014 року народження) - донці журналіста Олександра Чернікова, який загинув у звʼязку з виконанням професійних обовʼязків.

Як повідомлялося, кореспондент газети “Вести” В’ячеслав Веремій був убитий у центрі Києва в ніч проти 19 лютого 2014 року “тітушками”.

Український фотокореспондент, боєць 24-го батальйону територіальної оборони “Айдар” Віктор Гурняк загинув 19 жовтня 2014 року, коли під мінометним обстрілом вивозив поранених у районі 32-го блокпосту поблизу селища Сміле Луганської області.

22 січня 2015 року в бою під Донецьким аеропортом під час виконання військового завдання загинув боєць 9-ї роти 3-го батальйону 25-ї окремої аеромобільної бригади Олександр Черніков (позивний “Репортер”).

Військовий кореспондент Дмитро Лабуткін загинув 16 лютого 2015 року під час боїв за Дебальцеве.

Фото: ОП

Теги по теме
Дети Президент
Источник материала
loader
loader