Швидше і дешевше: чи може будинок, створений на 3D-принтері, замінити звичне житло
Швидше і дешевше: чи може будинок, створений на 3D-принтері, замінити звичне житло

Швидше і дешевше: чи може будинок, створений на 3D-принтері, замінити звичне житло

Компанія Azure Printed Homes розташована в Південній Каліфорнії. Вона розробила процес 3D-друку, що дає змогу виробляти будинки вартістю всього 35 000 доларів, повідомляє Newsweek.

Що відомо про 3D-будинки

Вони виготовлені з перероблених матеріалів, включно з пластиковими пляшками і контейнерами для їжі, а також з полімерної смоли, армованої скловолокном.

Такий спосіб "будівництва" зменшує потребу в традиційних будівельних матеріалах, як-от пиломатеріали. Це потенційно не лише знижує витрати, а й зменшує вплив на навколишнє середовище.

Власники отримують свої будинки на 70 відсотків швидше, а платять на 30 відсотків менше.

Нерухомість Будинок 3D-друк"Надрукований будинок" / Фото Azure Printed Homes

Як створюють "надруковані будинки"

Зовнішні частини будинку створює величезний 3D-принтер. Він вичавлює розплавлений пластик безперервним безшовним шаром. Так і виробляються стіни, що потім формують герметичну конструкцію. Вона може бути різних розмірів.

Ми дуже раді отримати визнання за революційні зміни в будівельній галузі, пов'язані з розробленням екологічно чистих і доступних рішень для будівництва житла,
– зазначив у заяві Росс Магуайр, генеральний директор Azure Printed Homes.

Представники компанії Azure кажуть, що вони можуть доставити будинок всього за чотири тижні. А клієнти можуть долучатися до проєктування онлайн через конфігуратор.

Та, на жаль, подібне нововведення може мати й негативні наслідки. Якщо потреба в робочій силі знизиться, це обернеться проблемою для будівельної галузі.

Источник материала
loader
loader