У Києві невідомі почали розбирати історичну будівлю
У Києві невідомі почали розбирати історичну будівлю

У Києві невідомі почали розбирати історичну будівлю

У Києві на Лук'янівці невідомі почали розбирати історичну будівлю, у якій колись розташовувалась Лук'янівська поліцейська дільниця. Про це повідомив активіст Дмитро Перов.

Будівлю раніше кілька разів намагались підпалити, а у травні цього року невідомі взялися розбирати опорні конструкції. Тоді їх зупинили активісти, які викликали поліцію.

У Києві невідомі почали розбирати історичну будівлю (фото) фото 1

Зараз історичну будівлю знову намагаються розібрати за допомогою важкої будівельної техніки. Зокрема, вже частково зняли дах та розібрали стіни.

За словами Перова, мер Києва Віталій Кличко у 2021 році підписав документ, який мав би захистити історичну будівлю від знесення. Проте Департамент охорони культурної спадщини КМДА за три роки не зміг надати їй статус пам'ятки. А Департамент територіального контролю – видав картку на тимчасове порушення благоустрою: «ремонт будівлі».

У Києві невідомі почали розбирати історичну будівлю (фото) фото 2

На паспорті об'єкта зазначено, підрядником робіт з «ремонту» старовинного будинку виступає ТОВ «Ягуар». Перов зазначив, що ця ж компанія влітку цього року руйнувала Лісопильню Сніжка 1902 року будівництва на вулиці Турівській за погодженням Київради.

Перов нагадав, що рік тому аналогічний «капітальний ремонт» іншої історичної будівлі, «Будинку з комахами», завершився тим, що її частково зруйнували.

У Києві невідомі почали розбирати історичну будівлю (фото) фото 3

Будинок на Січових Стрільців, 91, збудували у 1901 році за проєктом архітектора Іполіта Ніколаєва. Будівля має цікаву особливість: з боку вулиці Січових Стрільців у неї два поверхи, а з боку Дмитрівської – три. За радянських часів тут також працювала міліція, у часи незалежності у будинок заселили податкову службу.

Источник материала
loader
loader