Уже 37 мільйонів покупців передзамовили нові iPhone 16
Уже 37 мільйонів покупців передзамовили нові iPhone 16

Уже 37 мільйонів покупців передзамовили нові iPhone 16

Нове покоління iPhone 16 передзамовили 37 мільйонів покупців. Відомий інсайдер Ming-Chi Kuo поділився своїм аналізом ланцюжка поставок та результатів попередніх замовлень з офіційних вебсайтів Apple.

Продажі iPhone 16 серії за перший тиждень попередніх замовлень оцінюються приблизно в 37 мільйонів одиниць, що приблизно на 12,7% менше, ніж за перший тиждень продажів iPhone 15 серії. Ключовим фактором є нижчий, ніж очікувалося, попит на серію iPhone 16 Pro.

А от значне зростання відвантажень перед попереднім замовленням iPhone 16 Pro Max пов’язане з оптимістичними прогнозами Apple щодо попиту на цю модель.

Одним із ключових факторів нижчого, ніж очікувалося, попиту на серію iPhone 16 Pro є те, що основна перевага iPhone 16 Pro – Apple Intelligence – не була доступна на старті продажів одночасно з випуском iPhone 16. Крім того, інтенсивна конкуренція на китайському ринку продовжує впливати на попит на iPhone.

Хоча продажі iPhone 16 Plus і стандартної версії в перші вихідні зросли порівняно з аналогічним періодом минулого року, їхній вплив на загальний обсяг поставок iPhone є незначним.


Попри зниження обсягів попередніх замовлень в порівнянні з аналогічним періодом минулого року на iPhone 16 Pro виробничі плани ланцюжка поставок навряд суттєво зміняться в найближчій перспективі. У Apple все ще є можливості покращити продажі за рахунок випуску Apple Intelligence та промо-акцій у пікові сезони.

Додавання тетрапризмової камери до моделі 16 Pro та збереження цін минулого покоління на серію iPhone 16 не мали значного впливу на продажі у перші вихідні після відкриття попередніх замовлень.

Інсайдер припускає, що в наступному році Apple буде впроваджувати більш агресивні продуктові стратегії для iPhone, щоб стимулювати ринковий попит.

Источник материала
loader
loader