В iPhone 17 Pro може використовуватися 2-нм чипсет
В iPhone 17 Pro може використовуватися 2-нм чипсет

В iPhone 17 Pro може використовуватися 2-нм чипсет

Apple випустила пристрої серії iPhone 16, які працюють на 3-нм чіпах A18 і A18 Pro. У той час як інформатор Weibo «Експерт з мобільних чіпів» (у перекладі з китайської) раніше припускав, що в лінійці iPhone 17 не використовуватимуться 2-нм чіпи, у новому звіті Business Times стверджується, що 2-нанометровий процес TSMC буде масово вироблятися у 2025 році, і що Apple буде бути одним із перших, хто прийме новий вузол процесу.

Очікується, що чіп серії A наступного покоління, який буде працювати в лінійці iPhone 17, буде базуватися на 2-нм техпроцесі TSMC.

Однак незрозуміло, чи будуть чіпи для iPhone Pro і не Pro базуватися на 2-нм вузлі. Існує ймовірність, що моделі iPhone 17 Pro і iPhone 17 Pro Max будуть першими, які базуватимуться на 2-нм техпроцесі TSMC, тоді як моделі, які не є Pro, будуть засновані на 3-нм техпроцесі. Це не повинно дивувати, оскільки Apple вже використовувала чіп старого покоління в моделях наступного покоління, які не є професійними.

Порівняно з N3E (3 нм), TSMC очікує, що 2 нм підвищить продуктивність на 10%-15% за тієї самої потужності або зменшить енергоспоживання на 25%-30% за тієї ж частоти та складності. Таким чином, він може запропонувати помітні покращення продуктивності та енергоефективності моделей iPhone 17 Pro. Повідомляється, що 2-нм техпроцес TSMC використовує провідну структуру нанолистового транзистора, яка забезпечить повновузлову продуктивність і переваги в потужності для задоволення зростаючого попиту на енергозберігаючі обчислення.

Відповідно до попереднього витоку інформації, серія iPhone 17 включатиме «тонку» модель, яка, як очікується, заповнить розрив у продуктивності між моделями Pro та не Pro. Тим не менш, використання 2-нм чіпа в лінійці iPhone 17 залишається спекулятивним. Отже, чи варто переходити на iPhone 16? Є ще кілька важливих факторів, які слід враховувати, перш ніж приймати таке рішення.

Источник материала
loader
loader