Відомий комбат на прикладі міни показав, як заробляють на війні «деякі партнери»
Відомий комбат на прикладі міни показав, як заробляють на війні «деякі партнери»

Відомий комбат на прикладі міни показав, як заробляють на війні «деякі партнери»

Україна закуповує сьогодні дорогі міни, які в десятки разів за ціною перевищують українські аналоги. Про це комбат Роберт Бровді (Мадяр) заявив під час виступу на міжнародній конференції YES («Ялтинська європейська стратегія»), йдеться у матеріалі «Главкома».

За його словами, «Укроборонпром» закупляє з-за кордону 82-мм осколкові міни, вартість яких в середньому досягає позначки у $1400. У противагу таким закупкам можна поставити міну українського виробництва, загальна вартість якої складає лише $58. $30 із цієї ціни складає китайське електронне обладнання.

Комбат повідомив, що вже зараз в Україні виготовляють п’ятикілограмові, п’ятилінзові протитанкова міни власного виробництва з терміном активного ураження будь-якої одиниці ворожої техніки.

«Наступного місяця ми закінчимо красти ту технологію (китайську) і той код для того, щоби його собі повторити, щоби вона коштувала $8», – заявив Мадяр.

Бровді підкреслив, що така різниця в цінах – це все, що потрібно знати на сьогоднішній день про те, як «дехто» заробляє на війні, в тому числі і іноземні партнери, в той час, коли військові виконують свій обов’язок.

«Ми займаємося своєю основною справою і займатимемося допоки ми матимемо сили, матимемо засоби, і в цьому буде потреба», – підсумував комбат.

Хто такий Мадяр
Бро́вді Ро́берт Йо́сипович (позивний «Мадяр»; нар. 9 серпня 1975, Ужгород, Закарпатська область) – український військовослужбовець, більш відомий як засновник і командир підрозділу «Птахи Мадяра» (нині 414-й окремий полк ударних безпілотних авіаційних систем у складі Морської піхоти України). До вторгнення був бізнесменом, займався зернотрейдингом, зокрема відомий проєктом «Гранум», співзасновник арт-фундації «БровдіАрт».
Роберт Бровді (Мадяр) під час конференції
Роберт Бровді (Мадяр) під час конференції
фото з відкритих джерел

Крім того, раніше він зробив заяву стосовно закінчення війни в Україні та попередив, що до Нового року не варто очікувати завершення бойових дій. Також Мадяр сказав, що зараз на фронті «переломний момент».

Источник материала
loader
loader