З'ясувалося, хто став наступником «фабрики тролів» Пригожина
З'ясувалося, хто став наступником «фабрики тролів» Пригожина

З'ясувалося, хто став наступником «фабрики тролів» Пригожина

Російська організація «Агентство соціальних проєктів» (АСП), очолювана Іллею Гамбашидзе, яка поширює кремлівські наративи, намагаючись у такий спосіб вплинути на думки й політичні процеси в усьому світі, зокрема й у Німеччині, стала наступником «фабрики тролів» підірваного в РФ Євгена Пригожина. Німецькі та естонські журналісти проаналізували витік внутрішніх документів пропагандистської структури РФ - повідомляє DW.Главное.

«У хід ідуть фейкові новини, карикатури та меми, йдеться у спільному розслідуванні німецьких телеканалів WDR і NDR, газети Süddeutsche Zeitung, а також естонського порталу Delfi. АСП або «Команду І» очолює Ілля Гамбашидзе, який з цього року перебуває під санкціями США. Зараз він вважається одним із найактивніших пропагандистів Москви і свого роду наступником Євгена Пригожина, який створив «фабрику тролів»», - ідеться в розслідуванні.

При цьому, згідно з отриманими даними, щотижневі летючки зі співробітниками команди проводять високопоставлені представники адміністрації президента РФ, а проєкт курує заступник голови АП Сергій Кирієнко.

Згідно з внутрішніми документами АСП, ця організація цілеспрямовано намагається загострити наявні соціальні конфлікти на Заході шляхом поширення фейків і підготувати ґрунт для трансляції російської пропаганди.

«Один із методів «Команди И» - підробка сайтів відомих західних ЗМІ, таких як німецький Der Spiegel, і публікація на них дезінформаційних статей. До цільових країн російських пропагандистів серед інших належать ФРН, Франція та Україна. Зокрема, заявлені цілі роботи АСП у Німеччині - збільшення підтримки правопопулістської партії АдН, навіювання жителям країни страху перед майбутнім і спроба переконати 55% громадян ФРН не жертвувати своїм добробутом заради перемоги над Росією», - розповіли розслідувачі.  

Источник материала
loader
loader