Жінка потрапила на гачок до інтернет-шахраїв та втратила 38 тисяч гривень
Жінка потрапила на гачок до інтернет-шахраїв та втратила 38 тисяч гривень

Жінка потрапила на гачок до інтернет-шахраїв та втратила 38 тисяч гривень

До поліції надійшла заява від жительки с. Раків Ліс, Камінь-Каширського р-ну про те, що невідомі особи шахрайським шляхом зловживаючи довірою заявниці, за допомогою електронно-обчислювальної техніки, використовуючи месенджер "VIBER", під приводом надання грошової допомоги "Є допомога" з картки для виплат заявниці "Монобанк" прерахувала на рахунок грошові кошти в сумі 38400 грн.

Поліцейські рекомендують українцям:

  • Усі онлайн-послуги, що стосуються виплат від держави, міжнародних організацій можна отримати лише на порталі та в застосунку Дія, який потрібно завантажити лише з офіційного порталу Дія. Про зарахування коштів можуть повідомляти лише Дія та банк push-сповіщенням, у якому міститься лише текст, — жодних посилань. До того ж кошти зараховуються на картку автоматично, і ви можете одразу перевірити баланс у своєму онлайн-банкінгу.
  • Якщо хтось вам пропонує отримати грошову допомогу через чат-бот, — це шахрайська схема! Якщо для отримання допомоги потрібно сплатити державне мито — це також шахрайська схема, оскільки під час отримання допомоги державне мито не сплачується.
  • Офіційну інформацію про грошову допомогу від держави та міжнародних організацій шукайте на державному сайті.
  • Будьте уважними до деталей під час введення своїх персональних даних, паролів, карткових реквізитів. Завжди звертайте увагу на доменне ім’я та зону сайту. Використовуйте для перевірки посилань та сайтів функціонал, який за лічені секунди безкоштовно перевірить сайт на шахрайство та віруси.
Источник материала
loader
loader