Користувачі iPhone вражені: вони дізналися, що насправді означає загадкова помаранчева крапка
Користувачі iPhone вражені: вони дізналися, що насправді означає загадкова помаранчева крапка

Користувачі iPhone вражені: вони дізналися, що насправді означає загадкова помаранчева крапка

Адже, мовляв, це може свідчити, що за людиною хтось стежить. Але ні, пише Daily Star. Користувачі iPhone були приголомшені, коли з'ясували, що насправді означає ця загадкова помаранчева крапка на екранах.

Загадкова крапка на верхівці екрана iPhone: що вона означає

Ця дивна помаранчева цятка з'являлася поруч із зеленою у, здавалося б, випадкові моменти. І любителі iPhone не мали жодного уявлення, чому це трапляється. Але виявилося, що цьому є досить серйозне пояснення.

Один спантеличений користувач звернувся до соціальних мереж із запитанням: "Як позбутися цієї помаранчевої штуки?" Люди взялися розгадувати таємницю, аж раптом один технічно підкований чоловік розкрив її.

"Це означає, що на вашому пристрої використовується мікрофон", – пояснив він. Дехто у відповідь обурювався: "Хто ж це мене слухає?"

Айфон помаранчева крапкаОсь такий має вигляд ця дивна помаранчева крапка / Скриншот із Х

Apple каже, що кольорові крапки сповіщають користувачів щоразу, коли вмикається мікрофон або камера. Ця функція з'явилася в iOS 14 у 2020. Зазвичай у центрі управління можна перевірити, який додаток використовує ваш мікрофон чи камеру.

Але люди перевіряли, і не бачили, щоб якась програма підслуховувала. Користувачі просто не можуть зрозуміти, як це все працює. Хтось радив перезавантажити телефон, бо, схоже, системний процес завис. Інші писали просто закрити всі програми: одна з них точно використовує мікрофон.

зелена крапка на айфоніЗелена крапка – це значить, використовується камера / Фото Apple

Насправді є безліч причин, чому тій чи іншій програмі може знадобитися ваша камера або мікрофон, і це не обов'язково означає щось недобре. До прикладу, інстаграму потрібна камера для спонтанних селфі, а WhatsApp повинен мати доступ до мікрофона, коли ви роздаєте голосові нотатки.

Ймовірність зловживання будь-яким додатком є низькою, враховуючи заходи безпеки Apple. Серед яких і сувора перевірка перед тим, як додаток потрапляє в App Store.

Але якщо у вас виникли підозри щодо якоїсь програми, перегляньте її дозволи в налаштуваннях телефону. Ви можете там обмежити доступ до мікрофона або камери. А найпростішим рішенням є видалення сумнівної програми.

Теги по теме
Apple
Источник материала
loader
loader