На Харківщині вперше зібрали врожай інжиру, вирощеного у відкритому ґрунті
На Харківщині вперше зібрали врожай інжиру, вирощеного у відкритому ґрунті

На Харківщині вперше зібрали врожай інжиру, вирощеного у відкритому ґрунті

В Ізюмському районі Харківщини вперше зібрали врожай інжиру у відкритому ґрунті. Робота над адаптацією інжиру до кліматичних умов регіону тривала 15 років. Про це повідомляє SEEDS, пише agronews.ua.

За цей час відпрацьовували численні технології вирощування та випробували чимало різних сортів з різних куточків світу.

«До цього ми йшли 15 років. Випробовували на своєму городі близько 100 сортів смоковниці з різних куточків світу, відпрацьовували різні технології вирощування, робили багато помилок та невдалих спроб. І ось маємо перший вагомий результат. Ще не все ідеально, але далі буде краще», – зазначив головний науковий співробітник Інституту рослинництва імені Юр’єва НААН Сергій Авраменко.

Наразі вдалося зібрати врожай із сортів «Золотистий», «Магарачський» та «Харді Чикаго». Робота над подальшим вирощуванням триватиме, зокрема відбиратимуться сорти, найбільш пристосовані до умов Харківщини.

8

Вирощування інжиру в Україні вимагає особливих технологій. У південних областях, таких як Одещина або Херсонщина, клімат дозволяє вирощувати інжир на відкритому ґрунті з мінімальним захистом.

Проте в інших регіонах, зокрема на Харківщині, потрібна адаптація сортів та спеціальні методи вирощування. Це включає утеплення рослин на зиму, вибір морозостійких сортів та правильний догляд за деревами протягом року.



Перегляди: 0
Источник материала
loader
loader